Hyvä valkoviini itämaiselle ruoalle Ranskasta - Gisselbrecht Pinot Gris Tradition

Gisselbrecht Pinot Gris Tradition

“Myös mausteiselle ruoalle”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

14,98 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Vaalea kullankeltainen.

Tuoksu

Hedelmäinen, makean mausteinen

Maku

Puolikuiva, hapokas, aprikoosinen, hunajainen, mausteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Alsace
Tuottaja: Laatuluokitus:
AC Alsace
Vuosikerta: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima, Ravintolat, Viinikellari.com
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
14-15 €
Litrahinta:
19,84 €
Alkon tuotekoodi:
903327
EAN:
33213215121
Sokeripitoisuus:
14,00 g/l
Korkkityyppi:
Synteettinen korkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Puolikuiva
Rypäleosuudet:
100%

Viinistä

Graniittimaaperästä käsin poimitut Pinot Gris- rypäleet on puristettu hellävaroen mehuksi ja käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa 13 alkoholiprosenttiin. Viini on runsaan hedelmäinen, eksoottinen ja makean mausteinen, suutuntumaltaan jopa hieman öljymäinen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Soveltuu hyvin esimerkiksi vaalealle lihalle, ja runsaille punalihaisille kala- ja äyriäisruoille. Myös mausteiselle itämaiselle ruoalle ja aperitiiviksi. Viini on parhaillaan viilennettynä 10 asteiseksi.

Gisselbrecht

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruunujalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa 42-vuotias Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Willy Gisselbrechtin johtamassa kellarissa viini saa käydä perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Willy Gisselbrecht uskoo, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.

www.vins-gisselbrecht.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös