Hyvä samppanja Jeanmaire Cuvée Brut 75 cl

Jeanmaire Cuvée Brut

“Serusteluun ja aasialaisten ruokien kera.”

Hinta Alkossa

27,91 €

Rypäle

Tuoksu

Raikas.

Maku

Erittäin kuiva, kevyt, pehmeähappoinen, hennon sitruksinen, kevyen voinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
AC Champagne
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
n. 27 €
Litrahinta:
37,08 €
Alkon tuotekoodi:
008651
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 -opas arvoi samppanjan harmoniseksi kokonaisuudeksi ja laadultaan erinomaiseksi. Samppanja on edullinen ostos Alkosta ja enemmän kuin hintansa arvoinen. Ruokasuositus: Reilun makuiset paistetut kala- ja äyriäisruuat.

Edullinen laatusamppanja - enemmän kuin hintansa arvoinen

Viininviljelijä André Jeanmaire perusti Jeanmaire-samppanjatalon Avizeen, Côte des Blancin viinialueelle vuonna 1933. Hän valmisti ensimmäiset pullot Jeanmaire Blanc de Blancs -samppanjaa oman Grand Cru -luokituksen saaneen viinitilansa rypäleistä. Vuonna 1981 Jeanmairen omistajaksi vaihtui Trouillardin perhe, joka omisti Château Malakoffin linnan. Omistajavaihdoksen myötä tuotanto monipuolistui ja myynti laajeni Euroopassa. Château Malakoffissa valmistetaan Jeanmaire-samppanjoiden lisäksi Oudinot- ja Beaumet -merkkisiä samppanjoita.

Vuonna 2004 Trouillardin perhe myi Château Malakoffin Laurent-Perrier Groupille varmistaakseen samppanjabrändien kehityksen tulevaisuudessa. Nykyisin Jeanmairen samppanjoita on saatavana Ranskan ja Suomen lisäksi Ruotsista, Isosta-Britanniasta, Belgiasta, Hollannista, Norjasta ja Japanista.

Jeanmaire Cuvée Brut on maultaan erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen ja hennon mineraalinen. Hyvä rakenne ja hedelmäisyys tulevat Pinot Noir- ja Pinot Meunier -rypäleistä, joiden osuus on yhteensä 70 %. Loppuosa on Chardonnay-rypälettä ja siitä saadaankiin samppanjaan raikkautta ja kevyt voimaisuus. Samppanja on juhlava maljajuoma ja erinomainen aperitiivi. Sen pirteähappoinen ja sitruksinen maku täydentää erinomaisesti äyriäisruokien sekä itämaisten ruokien aromeja.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös