Jacob's Creek WAH

“Monipuolisesti kalaruoille ja sushille”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

12,69 €

Ruokasuositukset

Juustot
Kala, rasvainen
Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset

Rypäle

Väri

Vihertävän keltainen

Tuoksu

Herkullisia yrttejä kuten minttua ja salviaa, jotka yhdistyvät mehukkaan hedelmäisiin aromeihin. Kypsää päärynää ja punaista omenaa, häivähdys valkoisen greippipuun kukkaa ja udoa (japanilainen selleriä muistuttava kasvis)

Maku

Kuiva, pehmeän hapokas ja hedelmäinen kokonaisuus, jossa makeaa melonia, nektariinia ja raikasta nashi-päärynää. Kermainen, maukas jälkimaku

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Litrahinta:
16,79 €
Alkon tuotekoodi:
508317
EAN:
9300727014726
Sokeripitoisuus:
2,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Palkinnot


Vihdoinkin sushiaterialle sopiva viini

Jacob´s Creek WAH on erityisesti japanilaisen keittiön herkuille, mm. sushille sopiva viini. Se on Jacob´s Creekin viinintekijä Rebekah Richardsonin ja japanilaisen yhden Michelin-tähden keittiömestari Mamoru Sugiyaman yhteistyön taidonnäyte, joka on kehitetty varta vasten sushiaterian moninaiselle makukokonaisuudelle sopivaksi seuralaiseksi. Etiketin on suunnitellut japanilainen taiteilija Naoki Sakai.

Viinin nimellä WAH on monta merkitystä. Se tarkoittaa japanilaista ruokakulttuuria sekä tarinaa/kertomusta ja kehää/ympyrää/linkkiä. Se on myös ensimmäinen kirjain japaninkieliselle vastineelle sanasta "viini". Sen valinta viinin nimeksi symboloi vahvaa yhteyttä viinin ja japanilaisen keittiön herkkujen välillä. Se sopiikin erinomaisesti japanilaisten herkkujen, kuten sushin, sashimin, äyriäisten ja japanilaisten kalapyöryköiden seuraksi. Se tasapainottaa hedelmäisyydellään sopivasti soijan suolaisuutta ja kestää voimakkaan wasabin maun.

Jacob´s Creek Wah on Chardonnay-, Pinot Grigio- ja Sauvignon Blanc-rypäleiden sekoitus. Viiniin on valittu parhaat rypäleet pääosin Barossan laaksossa sijaitsevilta viinitarhoilta, joilta poimitaan rypäleet myös Jacob´s Creek Reserve -sarjan viineihin. Kuorikäymistä on vältetty viinin hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Osa viinistä on läpikäynyt malolaktisen käymisen.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös