Jacob's Creek WAH

“Sushille & sashimille”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

12,90 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Sushi

Rypäle

Väri

Vihertävä oljenkeltainen

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen, keltaista omenaa, päärynää, persikkaa, yrttejä

Maku

Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, valkoherukkainen, viheromenainen, mausteinen, hennon mineraalinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Litrahinta:
17,07 €
Alkon tuotekoodi:
508317
EAN:
9300727014726
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viinistä

Jacob´s Creek WAH on erityisesti japanilaisen keittiön herkuille, mm. sushille sopiva viini. Se on Jacob´s Creekin viinintekijä Rebekah Richardsonin ja japanilaisen yhden Michelin-tähden keittiömestari Mamoru Sugiyaman yhteistyön taidonnäyte, joka on kehitetty varta vasten sushiaterian moninaiselle makukokonaisuudelle sopivaksi seuralaiseksi. Etiketin on suunnitellut japanilainen taiteilija Naoki Sakai.

Viinin nimellä WAH on monta merkitystä. Se tarkoittaa japanilaista ruokakulttuuria sekä tarinaa/kertomusta ja kehää/ympyrää/linkkiä. Se on myös ensimmäinen kirjain japaninkieliselle vastineelle sanasta "viini". Sen valinta viinin nimeksi symboloi vahvaa yhteyttä viinin ja japanilaisen keittiön herkkujen välillä. Se sopiikin erinomaisesti japanilaisten herkkujen, kuten sushin, sashimin, äyriäisten ja japanilaisten kalapyöryköiden seuraksi. Se tasapainottaa hedelmäisyydellään sopivasti soijan suolaisuutta ja kestää voimakkaan wasabin maun.

Jacob´s Creek Wah on Chardonnay-, Pinot Grigio- ja Sauvignon Blanc-rypäleiden sekoitus. Viiniin on valittu parhaat rypäleet pääosin Barossan laaksossa sijaitsevilta viinitarhoilta, joilta poimitaan rypäleet myös Jacob´s Creek Reserve -sarjan viineihin. Kuorikäymistä on vältetty viinin hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Osa viinistä on läpikäynyt malolaktisen käymisen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisesti japanilaisten herkkujen kanssa, kuten sushin, sashimin, äyriäisten ja kalapyöryköiden. Viini tasapainottaa hedelmällisyydellään suolaisuutaa ja kestää voimakkaan wasabin maun.

Viini on valmis juotavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creek viinien tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös