Alex Nurmi

Mansikka-marenkikakku

ohje 10:lle, valmistusaika 45min + hyytyminen 4 tuntia

Pohja:

1 valmis sokerikakkupohja
24 cm rengasvuoka
leivinpaperia

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
400 g mansikkarahkaa
2 dl mansikkaa paseerattuna
1 dl sokeria
1 tl

vaniljasokeria

2 liivatelehteä
2 dl marenkia
1/2 dl mansikkamehua

Pohja:

Leikkaa leivinpaperista sekä kakkupohjasta 24cm rengasvuokaan sopiva pyöreä pohja ja laita ne vuokaan tiivisti kiinni.

Täyte:

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma sekä sokerit kuohkeaksi löysähköksi vaahdoksi ja sekoita seos mascarponen sekä rahkan kanssa kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon murskattua marenkia sekä mansikkasurvos.
Kiehauta mansikkamehu ja lisää joukkoon puristetut liivatteet.
Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, sekoita tasaiseksi ja lusikoi täyte pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.