Juuston ja juoman taivaallinen liitto

Kun juomavalinta on oikea, juuston maku pääsee oikeuksiinsa. Löytämällä juuri oikeat makuyhdistelmät saa vieraat haltioitumaan. Tärkeää on tasavahvojen parien löytäminen: kevyille juustoille kevyitä viinejä ja voimakkaille juustoille runsasmakuisempaa. Tässä muutama suositus oivallisista makupareista.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanja tuorejuuston tai brien kumppaniksi

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen keltaluumuinen, mineraalinen ja raikas samppanja. Tämä samppanja sopiikin juuri raikkautensa ja hapokkuutensa vuoksi erinomaisesti tuorejuuston tai brien kumppaniksi.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
Hinta Alkossa: 39,98 €

Chymos Lakka Väkevä Marjaviini kovalle kypsytetylle juustolle

Chymos Lakka Väkevä Marjaviini on väriltään kullankeltainen, maultaan makea ja runsaan lakkainen. Tämä herkullinen jälkiruokaviini kannattaa parittaa kovan, voimakkaan ja kypsytetyn juuston kanssa.

Chymos Lakka Väkevä Marjaviini
Hinta Alkossa: 9,78 €

Klassikkoparina Vuoden Viinit 2017 -kilpailun voittaja, Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, ja vuohenjuusto

Vuoden Viinit 2017 -kilpailun voitajan, Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blancin, makua kuvaillaan kuivaksi, hapokkaaksi, sitruksiseksi, karviaismarjaiseksi, herukanlehtiseksi, mineraaliseksi ja yrttiseksi. Juuri nämä ominaisuudet tekevät Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blancista ja vuohenjuustosta klassikkoparin. Ne toimivat täydellisesti toinen toisensa kumppanina.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc
Hinta Alkossa: 10,79 €

Kuinka monta juustoa ja mitä lajeja maistajaisiin pitäisi valita? Minkä lämpöisenä juustot pitäisi tarjoilla? Lue lisää juustojen tarjoilusta ja juustojen ja juomien yhdistämisestä tästä linkistä.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi