Kuohuviini vaaleanpunainen - Mateus Sparkling Brut Rosé

Mateus Sparkling Brut Rosé

“Palkittu rosée-kuohuviini!”

Hinta Alkossa

10,40 €

Rypäle

Väri

Lohenpunainen

Tuoksu

Mansikkainen, kevyen punaherukkainen, hennon yrttinen

Maku

Erittäin kuiva, miellyttävän hapokas, hienostunut, tasapainoinen, raikkaan hedelmäinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Barraida
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,00 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
13,73 €
Alkon tuotekoodi:
543717
Sokeripitoisuus:
10,00 g/l
Korkkityyppi:
Muu
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Palkinnot

Mateus Sparkling Brut Rosé on voittanut kultaa vuonna 2015 Le Challenge International du Vin-viinikilpailussa. Samoin Concours Mondial Bruxelles- kilpailussa vuosina 2010 ja 2012. Artikkeli aiheesta.

Sogrape Vinhos on valittu vuoden 2012 parhaaksi portugalilaiseksi tuottajaksi (International Wine & Spirit Competition) ja vuonna 2015 Sogrape valittiin maailman parhaaksi viinituottajaksi World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits- puolesta.

Palkittu kuohuviini palkitulta tuottajalta

Mateus Sparkling Rosé Brut on jälleen voittanut kultaa arvostetussa kansainvälisessä Le Challenge International du Vin-viinikilpailussa vuonna 2015. Vusosina 2010 ja 2012 viini palkittiin kultamitalilla myös Concours Mondial Bruxelles- kilpailussa. Lisäksi Mateus viinien tuottaja portugalilainen Sogrape Vinhos valittiin maailman parhaaksi viinituottajaksi World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits- puolesta vuonna 2015.

Mateus Sparkling Brut Rosé syntyy Bairradan viinintuotantoalueella Lissabonin ja Porton kaupunkien puolivälissä. Vaaleanpunaisen kuohuviinin valmistukseen käytetään kahta rypälelajiketta; Bagaa ja Shirazia. Pirteästi poreileva viini syntyy 1900-luvun alussa Ranskassa kehitetyllä charmat-menetelmällä, jossa viinin kuplat heräävät henkiin toisen käymisen aikana hyvin viilennetyissä terästankeissa.

Vuoden valoisimpaan aikaan sopivan lohenpunaisen roseekuohuviinin tuoksu on täynnä kesän punaisia marjoja kuten mansikkaa ja vadelmaa. Kuiva ja raikas maku on sopivan hapokas, punaherukkaisin ja kevyen yrttisin vivahtein. Tämä kuohuviini sopii hienosti aperitiiviksi, ruokaisan salaatin rinnalle tai kesäisten tapasherkkujen kanssa maisteltavaksi.

Mateus Sparking Rosé Brut -kuohuviinin sulkijaksi on valittu Zork-korkki, jonka on suunnitellut australialainen John Brooks. Vuonna 2010 markkinoille tullut muovikorkki on ensimmäinen uudelleensuljettava kuohuviinipullon sulkija. Se on kätevä, erittäin helposti avattava ja suljettava, ja se säilyttää avatun kuohuviinin kuplat. Zork on myös ympäristöystävällinen, sillä se on 100 %:sesti kierrätettävä. Zorkin hiilijalanjälki on jopa 40 %:a pienempi kuin perinteisen kuohuviinikorkin. Paitsi helppo, Zork on myös turvallinen avata, eikä pelkoa korkin lentämisestä ole. Juhlan tunnun tuova kuohuviinin poksahdus on kuitenkin tallella.

Huoleton Zork on kätevä, kun kuohuviinistä ja sen ihanista kuplista halutaan nauttia picnicillä, juhlissa, veneessä, koti-illoissa – missä tahansa tilaisuudessa. Ja Jos juhlista jää avattuja kuohuviinipulloja, pullon suulle tiiviisti asettuva Zork-korkki suojaa viinissä eläviä kuplia säilymään pidempään. Katso täältä video Zorkin käyttöön liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=PkTnl-Tc6II

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös