Le Cirque Classique Syrah Merlot

“Grilliruokien kaveriksi tai seurusteluun.”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

9,98 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Kana, Kalkkuna
Pizzat ja piirakat
Porsas

Rypäle

Väri

Kirkas purppuranpunainen

Tuoksu

Tumman marjainen, hennon mausteinen

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, marjainen, mausteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Vin de France
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
9-10 €
Litrahinta:
13,17 €
Alkon tuotekoodi:
935867
EAN:
3142920005424
Sokeripitoisuus:
9,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Rypäleosuudet:
Syrah 50%, Merlot 50%

Reseptit

Viinistä

Le Cirque Classique on värikäs, moderni ja hedelmäinen viinisarja. Se juhlistaa perinteistä osaa ranskalaisten elämästä - kiertävää sirkusta - joka on viihdyttänyt ja ihastuttanut ihmisiä ympäri maailman. Viinin aluenimitys "Vin de France" tarkoittaa että viinintekijät ovat vapaita matkustelemaan ja etsimään parhaat mahdolliset viinit Ranskan eri viinialueilta, joka mahdollistaa tämän edullisen ja ihastuttavan viinin valmistamisen. Gabriel Meffren pääviinintekijä Véronique Torolacci valitsee itse tähän viiniin käytettävät syrah- ja merlot- rypäleet ja luo niistä tämän sirkusnäytöksenkin pysäyttävän viinin.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin kanan, possun, pizzan ja pastan kanssa, sekä buffet -viiniksi pitopöytään. Viini on valmis juotavasksi. Nauti viini 15-18 asteisena.

Gabriel Meffre

Gabriel Meffre perusti ensimmäisen viinitarhansa Gigondasiin eteläiseen Ranskaan vuonna 1930. Vuosien saatossa hänestä tuli yksi alueen johtavista AOC- tuottajista ja vuonna 1936 hän perusti Maison Gabriel Meffre- nimellä kulkevan viinitalon Rhônen laaksoon. Gigondas sijaitsee Etelä-Rhônessa, aivan Chateauneuf-du-Papen kuuluisan viinialueen läheisyydessä. Vaikka molemmat alueet tuottavat pääosin punaviinejä Grenache ja Syrah-lajikkeista, eroavat alueiden viinit tyylillisesti toisistaan. Gigondasin viljelmät kasvavat korkeammalla, laakson jyrkillä rinteillä, kun taas Chateauneuf-du Papen viinipellot ovat alempana ja kasvavat näin hieman lämpimämmässä ilmastossa.

Rhônen alueelta tulevista Laurus-sarjan laatuviineistä löytyy valikoimaa aina pohjoisen Côte-Rôtiesta etelän Gigondasiin. Languedocin alueelta tulevista rypäleistä Gabriel Meffre tuottaa palkitut La Châsse-viinit sekä rennot Le Cirque- viinit. Luomuviljellyt Inné- viinit ovat ekologisia pakkausta myöten. Viinipullo on ns. kevytlasipullo, jossa on ympäristöystävällisestä FSC-paperista valmistettu etiketti.

Gabriel Meffrelle ympäristötietoisuus on ollut tärkeää alusta asti, ja kestävän viininviljelyn periaatteet ovat ohjanneet toimintaa jo yli 15 vuotta. Veden säästäminen, kierrätyspaperin käyttö ja ympäristön huomioiminen pakkausmateriaalien valinnassa ovat luonnollinen osa Meffren ekologista viininviljelyä.

www.gabrielmeffre.com

Alko verkkokauppalinkki