Maalaisbrie ja hapokas viini

Maalaisbrie, Ranska
Maalaisbrie on parhaimmillaan valkohomeen kypsytettyä sisuksen valuvan pehmeäksi. Brie sopii juhlavalle juustotarjottimelle ja arjen ruokapöytään. Useimmat nauttivat brie’tä sellaisenaan patongin kera. Erityisen herkullisia ovat kuumat leivät, joita valmistettaessa sekoitetaan 100 g juustoa ja n. 75 g voita. Seos maustetaan pippurilla. Massa laitetaan vaaleiden leipäviipaleiden väliin, joita paahdetaan 250°C uunissa kunnes leivät ovat kullanruskeita. Leivät sopivat alkupaloiksi ja ovat mainio yöpala. Tarjoa keskitäyteläisen punaviinin tai kuivan valkoviinin kera.

Viinisuositus
Puolimakea, hapokas ja päärynäinen, kevyen aprikoosinen Riesling -viini Saksasta on oiva pari brie-juustolle. Myös hieman kuivempi, mutta silti rapean hapokas Riesling Alsacesta on herkullinen Brien kumppanina. Kokeile rohkeasti myös kuohuvaa.