Hinta Alkossa
14,98 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Sienet
Rypäle
Fiano
Väri
Kirkas oljenkeltainen
Tuoksu
Keltaomenainen, valkokukkainen
Maku
Kuiva, raikas, hedelmäinen, kukkainen, kevyen mineraalinen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Apulia
Tuottaja
Masseria Altemura
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
IGT Salento
Litrahinta
19,84 €/l
Alkon tuotekoodi
933672
EAN
8002235024266
SKU
607156
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 4 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Fiano 100%

Viininvieljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Brindisin maakunnassa, Salenton niemimaalla. Ne poimitaan täysin kypsinä ja puristetaan hellävaroen rypälemehuksi. Tämän jälkeen kuoret erotellaan ja rypälemehu siirretään terästankkeihin käymistä varten, joka tapahtuu kontrolloidussa 18 asteen lämpötilassa ja kestää 7-10 päivää. Viini ja sakka jätetään terästankkeihin lepäämääm 2-3 kuukauden ajaksi, jonka jälkeen viini suodatetaan ja pullotetaan. Viini kypsyy puolloissa vielä muutaman kuukauden.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisesti kalaruokien kanssa, mutta on myös oivallinen kumppani kasvisruoille, kuten sienirisotolle.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 10 asteiseksi.

Masseria Altamura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!