
Lisätietoja
Maa |
Italia
|
Alue |
Apulia
|
Tuottaja |
Masseria Altemura
|
Vuosikerta |
2018
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alkon tilausvalikoima
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
IGT Salento
|
Litrahinta |
19,84 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
933672
|
EAN |
8002235024266
|
SKU |
607156
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 4 g/l |
Täyteläisyysaste |
Keskitäyteläinen
|
Rypäleosuudet |
Fiano 100%
|
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com |
Viininvieljely ja valmistus
Rypäleet kasvavat Brindisin maakunnassa, Salenton niemimaalla. Ne poimitaan täysin kypsinä ja puristetaan hellävaroen rypälemehuksi. Tämän jälkeen kuoret erotellaan ja rypälemehu siirretään terästankkeihin käymistä varten, joka tapahtuu kontrolloidussa 18 asteen lämpötilassa ja kestää 7-10 päivää. Viini ja sakka jätetään terästankkeihin lepäämääm 2-3 kuukauden ajaksi, jonka jälkeen viini suodatetaan ja pullotetaan. Viini kypsyy puolloissa vielä muutaman kuukauden.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Viini sopii erityisesti kalaruokien kanssa, mutta on myös oivallinen kumppani kasvisruoille.
Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 10 asteiseksi.
Masseria Altamura
Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.
Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.
Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.
Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.