Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua à la Pekka Terävä

Resepti: Pekka Terävä

Resepti 4:lle

1 nippu vihreää parsaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
40 g paahdettua mantelirouhetta
30 g Västenbotten-juustoa
2 dl rypsiöljyä
½ dl samppanjaviinietikkaa
1 tl sokeria
Vesikrassia koristeluun (10 g)
Suolaa, mustapippuria

Raasta 2/3 osaa juustosta. Vinaigrette-kastike: soseuta sauvasekoittimella juusto, etikka, öljy ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla.

Kuori parsat ja grillaa ne kypsiksi. Mausta vinaigrette-kastikkeella.

Kasaa annos: Asettele parsat lautaselle ja ripottele niiden päälle rouhittuja manteleita. Koristele vesikrassilla ja raasta loppu juusto päälle. Tarjoile vinaigrette joko erillisessä pienessä kulhossa tai kaada parsojen päälle ennen koristelua.

Kuva: Mari Moilanen