Suklainen tyrnimoussekakku

Jälkiruoka Suklaa
Tyrnimoussekakku -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Suklaan ja tyrnin yhdistelmä on hieno makuelämys ja herkullinen päätös aterialle kuin aterialle. Tästä jälkiruoasta riittää 6–8 hengelle.

Tarvitset:

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
4 rkl venhäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa kaakaota

Vaalea mousse:
2 dl vispikermaa
125 g valkoista suklaata
3 rkl tyrnilikööriä
3 munankeltuaista
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Tumma mousse:
2 dl vispikermaa
125 g tummaa suklaata
3 rkl tyrnilikööriä
3 munankeltuaista
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Lisäksi
tyrnimarjahilloa
tomusokeria
kaakaojauhetta
tummaa suklaata
ananaskirsikoita

Tee näin:

  1. Kakkupohja: Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään ja nostele nuolijalla keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet sokeri-kanamunavaahdon joukkoon. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

  2. Levitä sokeria leivinpöydälle ja kumoa paistettu pohja sen päälle. Poista leivinpaperi varovasti vetäen ja anna pohjan jäähtyä. Paina irtopohjainen kakkuvuoka kakkutaikinalevyyn niin, että saat irti kaksi pyöreää taikinalevyä. Vuoraa irtopohjavuoan sisäseinä taipuisalla läpinäkyvällä muovikalvolla tai -kelmulla. Pane toinen pohjapala irtopohjavuoan sisään ja kostuta se liköörillä. Levitä päälle tyrnimarjahillo. Nosta päälle jälkimmäinen pohjapala, paina se tiiviisti pohjalle ja kostuta sitäkin hiukan liköörillä.

  3. Mousset: Valmista molemmat mousset samaan tapaan, mutta eri kulhoihin. Vaahdota kermat ja sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä. Pane molempien massojen keltuaiset ja sokeri samaan pyöreäpohjaiseen metallikulhoon ja kuumenna seosta kokoajan voimakkaasti vispaten vesihauteen päällä, kunnes se sakenee. Yhdistä toinen puoli keltuaismassasta varovasti tummaan ja toinen vaaleaan moussepohjaan. Kuumenna likööri ja liota siihen pehmeäksi kylmässä vedessä liotetut ja sen jälkeen kuiviksi puristellut liivatteet. Kaada mousseseoksia vuokaan vuorotellen niin, että väreistä muodostuu kaunis kuvio.

  4. Pane kakku muovikelmulla suojattuna viileään jähmettymään vähintään 4 tunniksi. Irrota irtopohjavuoka varovasti ennen tarjoilua ja koristele pinta kaakaojauheella, tomusokerilla, tummasta suklaasta vuolluilla lastuilla ja halkaistuilla ananaskirsikoilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!