Alex Nurmi

Täytettyä maissikananrintaa

4 kpl maissikananrintaa luulla
100 g broilerin sisäfilee
100 g broilerin jauhelihaa
2 dl kermaa
300 g kahteen kertaan ryöpättyjä korvasieniä
200 g ohrasuurimoita
1 l kanalientä
2 kevätsipulia
100 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä

Täytettyä maissikananrintaa, korvasieniä ja paistettua ohraa

Murekemassa

Jauha sisäfileet, jauheliha sekä suola murekemassaksi kutterin avulla. Lisää kerma ohuena nauhana, aivan kuin tekisit majoneesia. Kaavi murekemassa puhtaaseen kulhoon ja sekoita lastan avulla 100 grammaa korvasieniä joukkoon. Muistathan, että korvasienet on täytynyt ryöpätä pariin otteeseen ennen niiden käyttöä! Leikkaa maissikanojen rintafileisiin pieni tasku pitkittäin ja täytä taskut murekemassalla. Paista maissikanan pinta rapeaksi pannulla ja kypsennä ne sitten 150-asteisessa uunissa 20–30 minuutin ajan.

Lisäke

Keitä ohra kypsäksi kanaliemessä paketin ohjeen mukaan. Paista ohraa odotellessasi loput korvasienet voissa ja mausta ne hyvin. Lisää lopuksi valutetut ohrasuurimot. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja tarjoile mehukkaiden kanojen kanssa.

Halutessasi voit tehdä kanaliemestä kastikkeen. Lisää voita sekä kermaa kanaliemen joukkoon ja annostele lautaselle.