Gato Negro Cabernet Sauvignon

“Suomen myydyin punaviini”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

7,90 €

Ruokasuositukset

Pasta
Pizzat ja piirakat
Porsas

Rypäle

Väri

Runsaanpunainen.

Tuoksu

Runsas, herukkainen.

Maku

Keskitäyteläinen, pehmeä, aromikas, notkea ja vaniljainen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Central Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
7-8 €
Litrahinta:
10,40 €
Alkon tuotekoodi:
006556
EAN:
7804300010638
Sokeripitoisuus:
4,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2019 -opas arvio viinin sopusuhtaisaksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi, jonka laatu vastaa hintaa. Yleisviini noutopöytiin ja täyteläisille pastoille.

Palkinnot

Kultaa, Concours Mondial de Bruxelles Cabernet Sauvignon 2009
Kultaa, NOFFLA Gold Star Awards 2009, Irlanti
Kultaa, Annual Ottawa Wine and Food Show 2009, Kanada
Hot Brand Award, maaliskuu 2011, Impact Magazine, USA
Vina San Pedro: Uuden Maailman Vuoden Viinitalo -palkinto marraskuu 2011, Wine Enthusiast -lehti

Reseptit

Suomen myydyin ja tunnetuin viinibrändi


Uudet viinibrändit tulevat ja menevät, mutta Gato Negro pitää vuodesta toiseen pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Alkon vuoden 2018 myyntitilastoissa Gato Negro Cabernet Sauvignon piti selkeästi ykköstilansa Suomen myydyimpänä punaviininä. Gato on myös Suomen tunnetuin viinibrändi. Kysymykseen Tunnetko Gato Negro -viinin? vastaa myöntävästi 86 % yli 18-vuotiaista suomalaisista.*

Suomessa Gato Negro on ollut myynnissä kolmisenkymmentä vuotta, mutta mustan kissan tarina alkaa jo 1960-luvulta Chilestä, jolloin viinituottaja Viña San Pedro mietti, minkä nimen antaisi uutuusviinilleen. Nimen tulisi kuvastaa vahvuutta ja erilaisuutta ja silloisen saksalaisen pääviinintekijän mieleen tuli kaksi sanaa: Schwartze Katze. Vanhan saksalaisen legendan mukaan Mosel-joen varrella asui musta kissa, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa. Schwartze Katze, musta kissa oli täydellinen nimi viinille, joka tuotiin markkinoille espanjaksi käännettynä nimellä Gato Negro.

Gato Negro oli myös ensimmäinen chileläinen viinibrändi, josta amerikkalaislehdistö on koskaan kirjoittanut ja tänä päivänä kissaviiniä kaadetaan lasiin jossain päin maailmaa joka toinen sekunti. Gato Negro -viinejä viedään yli 70 maahan Suomen ollessa yksi suurimpia vientikohteita.

Gato Negro -viinien rypäleet ovat kasvaneet Lontuen laaksossa Chilen keskiosissa ja tarha, josta ne tulevat, on yksi maailman suurimpia, kooltaan huikeat 1.200 hehtaaria.

Gato Negro Cabernet Sauvignon on mutkaton punaviini yleiskäyttöön. Se sopii tummille liharuoille, mutta myös pastoille ja pizzoille sekä juustoille. Suositus tarjoilulämpötilaksi on noin 16-18 asteisena.

Gato Negrolla on omat suomenkieliset Facebook-sivut. Liity sinäkin kasvavaan fanijoukkoon ja kuulet ensimmäisenä Mustan Kissan kuulumisista: www.facebook.com/gatonegrosuomi. Gato Negro -viineistä voit lukea lisää myös kissan omilta kansainvälisiltä sivuilta, www.gatonegro.cl.


* Wine Intelligence 07/2018: 86% suomalaisista aikuisista tunnistaa kysyttäessä Gato Negro -viinibrändin, kun toiseksi tunnetuimman tunnistaa 83%.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös