Hyvä punaviini pihveille ja liharuuille - Tabali Pedregosa Gran Reserva Syrah

Tabali Pedregoso Gran Reserva Syrah

“Hyville grillipihveille.”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

13,38 €

Rypäle

Väri

Mustanpunainen.

Tuoksu

Tuoksussa on tervaa, tupakkaa, suklaata, mustetta ja hilloa.

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, rehevä, marjainen, mausteinen. Tasapainoinen viini.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Limari Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
13-14 €
Litrahinta:
17,71 €
Alkon tuotekoodi:
916397
EAN:
7804300126957
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

Descorchados 2011 -opas antoi punaviinille hienot 91 pistettä. Sama opas arvioi Tabali Reserva Pinot Noir 2009 Chilen parhaaksi Pinot Noir -viiniksi.

Reseptit

Elegantti punaviini maagiselta Limarin alueelta

Tabali Pedregoso Gran Reserva Syrah on täyteläinen punaviini, jossa maussa voi aistia luumuja ja tummaa kirsikkaa. Viini on hyvin elegantti ja tasapainoinen. Viini on valmis juotavaksi, mutta se kehittyy vielä. Hienorakenteinen viini, jossa on huomattavan pitkä jälkimaku.

Tabali-viinit tulevat Limarìsta, joka on yksi Chilen pohjoisimmista viinialueista. Ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin sinne jo vuonna 1549 ja nykyaikaiset viininvalmistustekniikat nostivat laakson uuteen maailmanmaineeseen 1990-luvulla. Limarì sijaitsee 400 kilometriä pohjoiseen Santiagosta, Atacaman aavikon etelälaidalla. Andien rinteisiin ja Tyynen valtameren rannikkoon rajoittuvalla alueella on paitsi viininviljelyä, myös mm. kansallispuistoja, kuumia lähteitä ja arkeologisia kaivauksia.

Limarì on aikoinaan ollut tärkeä palvontapaikka ja laakson kiviin hakatut kuvat paljastavat, kuinka asiaan vihkiytyneet poppamiehet lukivat taivasta seisomalla kasvot kohotettuina sitä kohti. Sama tähtiin katsova hahmo esiintyy kaikkien Tabalìn viinien etiketeissä ja kuvastaa sitä, miten laakson taika siirtyy ensiluokkaisen käsityön tuloksena maaperästä viinipulloihin.

Palkinnot

Chilen johtava sanomalehti El Mercurio valitsi Tabalin viinintekijä Felipe Müllerin tammikuussa 2014 "Vuoden nuoreksi viinintekijäksi".

Hopeaa, Annual Wines of Chile Awards 2011
Pronssia, International Wine Challenge 2011


Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös