Esittelyssä Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit

Vuoden Tarjoilija -kilpailun finaali käydään Rafla 2017 -messuilla Peurungassa maanantaina 10.4.2017.

Tammikuussa pidetyistä semifinaaleista tiensä finaaliin selvitti neljä alan huippua. Finaalipäivänä Vuoden Tarjoilija -finalistit tarjoilevat neljän ruokalajin aterian pöytävieraille ja kilpailevat kokonaisvaltaisen palvelukokemuksen tuottamisessa. Kilpailuja voi seurata livenä myös verkon välityksellä Vuoden Tarjoilija -kilpailun Facebook-sivulla.

Tässä ovat Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit.

Matias Pietarinen, Vuoden Tarjoilija 2017 -finalisti

Matiaksesta kilpailemisessa parasta on jännitys ja kilpailutilanteen jälkeinen fiilis. Uuden oppiminen, mukavuusalueelta poistuminen ja uusien ihmisten tapaaminen motivoi häntä hakemaan Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailuun.

Matias rakastaa juustoja ja tuhteja, hilloisia viinejä. Viiniksi hän valitsi Zoninin Amarone della Valpolicellan.

”Suosittelen Amaronea heille, jotka pitävät vahvoista viineistä. Amarone sopii hyvin maukkaiden juustojen kuten parmesaanin, gruyéren (vuohenmaidosta) ja port salutin kanssa. Juustojen lisukkeeksi sopii täydellisesti kirpeä kirsikkahillo, jonka hapot keventävät viinin hilloisuutta.”

Noora Sipilä, Vuoden Tarjoilija 2017 -finalisti

Nooran mielestä kilpailemisessa hienointa on itsensä kehittäminen ja jatkuva oppiminen. Kilpailutilanteessa joutuu usein työskentelemään oman mukavuusalueen ulkopuolella, mikä on virkistävä ja silmiä avaava kokemus. Noorasta kisaaminen on kuitenkin ennen kaikkea hauskaa, finaalissa kilpailijat tulevat tsemppaamaan toisiaan ja pitämään hyvää fiilistä yllä!

Pääsiäinen on kulman takana ja sen kunniaksi Noora valitsi makupariksi karitsan karetta, paahdettuja juureksia ja karhunvatukkakastiketta sekä mehevää punaviiniä Italian Apuliasta.

”Voimakaan makuisen lampaan kumppaniksi erittäin täyteläinen, mausteinen ja karhunvatukkainen viini. Masseria Altemura Sasseo Primitivo 2015 -viinin mehevät tanniinit sulautuvat pehmeästi yhteen roseeksi paistetun kareen kanssa. Viinin korkeahko alkoholipitoisuus saa aikaan ihanan pyöreän ja runsaan suutuntuman. Paahdettujen juuresten makeus on tasapainoisesti linjassa viinin hilloisen makeuden kanssa. Annoksen kruunaa karhunvatukkakastike, jonka aromit rakentavat sillan viinin aromimaailman kanssa.”

Heidi Martikainen, Vuoden Tarjoilija 2017 -finalisti

Heidi aikoo nauttia Vuoden Tarjoilija 2017 -finaalista täysillä. Heidi haki kilpailuun mukaan ystäviensä kannustamana haastaakseen itseään. Hän haluaa kokea kisaamisen huuman ja yhteishengen sekä jakaa kokemuksia saman henkisten ihmisten kanssa. Heidi halusi osallistua kilpailuun jo viime vuonna, mutta aika ei ollut otollinen.

Heidi on valinnut makupariin lähestyvän pääsiäisen kunniaksi yrttipaahdettua karitsan karetta, Hasselbackan perunaa, ryöpättyjä vihreitä papuja Västerbåttensostilla ja tummaa timjamikastiketta. Viiniksi valikoitui italialainen Masseria Altemuran Sasseo Primitivo rypäleestä. ”Lähdin valitsemaan makuparia vuodenajan mukaan ja valitsin sesonkiin sopivan ruoan ja ruualle klassisen viiniparin. Mielestäni Suomi 100 -juhlavuonna klassikkoja pitäisi nostaa pintaan ja herkutella hyvällä omallatunnolla.”

Ronny Malmberg, Vuoden Tarjoilija 2017 -finalisti

Ronny haki Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailuun, koska hän on addiktoitunut kisaamiseen. Ronnyn mielestä kisaamisessa hauskinta on rennot kisakumppanit, juontajat ja asiakkaat, uusiin ihmisiin tutustuminen ja uuden oppiminen. Ronny ei olekaan omin sanojensa mukaan koskaan poistunut kisoista häviäjänä, vaikka se kaikkein kirkkain mitali ei olekaan vielä kotiutunut.

Ronny on valinnut Ripasso Valpolicella Superioren (Zonin, Valpolicella, Italia) pariksi pintasavustettua poron seläkettä, prässättyä poronpotkaa, talvijuureksia ja timjamivoita.

”Ruuan tuhdit ja tummat maut vaativat vertaistaan viinistä. Viinin täyteläinen, kypsä ja hennon savuinen olemus seuraa ruoan makua. Maltilliset, kypsät tanniinit luovat hieman roseeksi jätetyn poron seläkkeen kanssa ihanteellisen suutuntuman.”

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi