Täydelliset kumppanit suklaalle

Portviini ja suklaa
17.10.2017

Suklaan ja viinin yhdisteleminen on herkullista ja hauskaa. Kannattaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä avoimin mielin, sillä kokonaisuuden toimivuus riippuu aina myös maistajan omista mieltymyksistä. Parhaimmillaan suklaa ja viini ovat täydelliset kumppanit toisilleen. Tässä suosituksemme suklaan ja portviinin ystäville.

Ferreira 10 Years Old White Port miedolle maitosuklaalle

Kuivattujen hedelmien ja appelsiininkuoren aromeja sisältävä Ferreira 10 Years Old White Port toimii miedon maitosuklaan kanssa, mutta myös kitkerämmän tumman suklaan kumppanina. Esimerkiksi 89 % kaakaota sisältävän Marabou Premiumin maku pehmentyy tämän vaalean portviinin kanssa miellyttävästi. Erityisen hyvä yhdistelmä vaalealle portille on Fazerina. Nämä kaksi korostavat kauniisti toistensa aromimaailmaa. Viilennä vaalea portviini ennen tarjoilua.

Ferreira 10 Years Old White Port

Ferreira Late Bottled Vintage Port voimakkaille tummille suklaille

Voimakas Ferreira Late Bottled Vintage Port tasapainottaa hyvin tumman suklaan kitkeryyttä ja se sopii hyvin yhteen esimerkiksi paahteisen tumman suklaan kanssa. Myös ripauksella suolaa maustetut suklaat ja tumma portviini luovat mukavan kontrastin suutuntumaan. Leivonnaisista Ferreira Late Bottled Vintage Portin kanssa kannattaa kokeilla sacherkakkua ja mutakakkua.

Ferreira Late Bottled Vintage Port
Lue lisää viinistä tästä linkistä.

Portviini ja suklaa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!