Herkullinen vappumenu Zonin Proseccolle

Valmistautuminen vappuun voi alkaa. Hurmaa juhlavieraat simpukoilla ja suussa sulavalla suklaavanukkaalla. Herkullinen vappumenu on suunniteltu nautittavaksi kuivan Zonin Prosecco -kuohuviinin kanssa.

Reseptit 4:lle

SINISIMPUKAT KOOKOS-KORIANTERILIEMESSÄ

Simpukat ovat loistava seurusteluruoka.

2 pussia sinisimpukoita
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulia
1 puntti korianteria
1 puntti persiljaa
2 dl valkoviiniä
2 dl kookosmaitoa

Tarkista, että simpukat elävät kopauttamalla niitä pöytää vasten. Mikäli kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois. Pese simpukat huolellisesti. Pilko sipulit suureen kattilaan ja kuullota hetki oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon simpukat ja kuullota vielä hetki. Lisää tämän jälkeen valkoviini ja kookosmaito. Keitä simpukoita höyryssä 6–8 minuuttia välillä kattilaa ravistaen, kunnes simpukat ovat auenneet Heitä pois simpukat, joiden kuori ei ole auennut. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä persilja. Tarjoile heti.

WHATEVER MAKES YOU HAPPY -TUMMASUKLAAVANUKAS

Tämä täyteläinen suklaaherkku vie kielen mennessään.

3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
250 g tummaa suklaata (väh. 60%)
Hyppysellinen gourmet-suolaa
Koristeeksi, mitä ikinä sinun tekee mieli:
Mustikoita, vadelmia tai mansikoita
Hillottuja marjoja
Pähkinöitä
Paahdettua valkosuklaata

Laita kerma ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä seosta kunnes se on 80-asteista. Käytä apuna lämpömittaria. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa sekä suola. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Laita seos haluamiisi kulhoihin ja laita ne kylmään hyytymään. Anna vanukkaan asettua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

TRYFFELILLÄ & PARMESAANILLA MAUSTETUT POPCORNIT

Popcorn-elämys nousee aivan uudelle tasolle, kun tutustutat ne parmesaaniin ja tryffeliin.

100 g popcornia
2 rkl rypsiöljyä
2 tl tryffeliöljyä
1 dl raastettua parmesaania
10 g raastettua kesätryffeliä
suolaa

Valmista popcornit rypsiöljyssä sekä tryffeliöljyssä kattilassa. Mausta suolalla. Raasta päälle tuoretta tryffeliä sekä parmesaania ja tarjoile.


Zonin Prosecco Brut
DOC Prosecco/ Italia
Kuiva, raikkaan hapokas, päärynäinen, sitruksinen ja kevyen mineraalinen.
Alko: 6,29€ / 37,5cl (16,51€/l),
12,99€ / 75cl (17,19€/l)

Vappumenun loihti Top Chef Suomi 2012 voittaja ja helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari Teemu Laurell.