Valmistujaisten kuohuviinit ja muut tarjottavat

Valmistujaisten kuohuviinit ja muut tarjottavat

Keväällä koittaa monelle nuorelle tärkeä hetki, kun päähän saa ylioppilaslakin tai käteen päättötodistuksen. Juhlan henkeen kuuluvat laadukkaat kuohuviinit sekä herkullinen noutopöytä kruunaavat valmistujaisjuhlat. Valmistujaisten ja ylioppilasjuhlien tarjoilujen ei tarvitse tuottaa päänvaivaa, vaan helpostikin voi valmistaa näyttävää ja herkullista tarjottavaa. Kun valitsee tyylikkään kuohuvan, kattaa pöydän kauniisti ja koristelee kahvipöydän tuorein kukkasin, ollaan jo lähes valmiita ottamaan vieraat vastaan.

Juhlapöydän itseoikeutettu kuningatar on usein perinteisesti kermaisa täytekakku. Täytekakun valmistus voi monesti pelottaa kokematonta leipuria, mutta pelko on turha, jos valmistaa rennon, mutta sitäkin näyttävämmän avoimen täytekakun. Avoin täytekakku ei kaipaa hienosäätöä ja vuosien kokemusta leivonnasta, vaan se saa olla runsaan ronski. Näyttävyyttä kakulle tuodaan tuoreilla marjoilla.

Valmistujaisten kuohuviinit | Campo Viejo Cava Brut Reserva

Vastavalmistuneelle kohotetaan myös malja, ja kuohuviiniksi kannattaa valita monen makuun sopiva, hedelmäinen kuohuviini.

Campo Viejo Cava Brut Reserva on kuiva cava, jonka voi tarjoilla myös sellaisenaan, ilman jäitä, hyvin viilennettynä.

Voit lisätä lasiin sitruunansiivun, mansikanlohkon tai tuoretta minttua korostamaan sen tuoreen hedelmäistä makua. Se soveltuu toki nautittavaksi myös perinteiseen tapaan kuohuviinilasista.

Valmistujaisten tarjottavat

Loihdi upea marenkikakku valmistujaisten kahvipöytään

Marjaisa marenkikakku lemon curdilla ja kermavaahdolla

n. 8 annosta

Taikina 1

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita, sulatettuna
3 kpl keltuaista
5 rkl kermaa

Taikina 2

3 kpl valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

2 dl lemon curdia
2 1/2 dl kuohukermaa
n. 4 dl tuoreita mansikoita
n. 100 g kotimaisia vadelmia
n. 100 g mustikoita
1-2 kiiviä kuorittuna ja lohkoina

1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Taikina 1

1. Sekoita yhteen vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe.
2. Vatkaa yhteen sulatettu voi, keltuaiset ja kerma.
3. Yhdistä kuivat aineet ja voi-seos.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 20 x 30 cm uunipellille ja paista uunin kesitasossa noin 10 minuuttia.

Taikina 2

1. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki tasaisesti toisen taikinan päälle.
3. Paista kakkua uunin alatasossa noin 15 minuuttia, tai kunnes marenki saa kauniin värin pintaansa.
4. Anna kakun jäähtyä ja poista se varoen uunivuoasta. Jaa kakku kahteen osaan.
5. Levitä lemon curd toiselle pohjista.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto lemon curdin päälle. Lado suurin osa mansikoista kerman päälle.
7. Aseta toinen pohja päälle kanneksi.
8. Koristele kakku lopuin mansikoin, vadelmin, mustikoin ja kiivilohkoin.

Teksti: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!