Top Chef Teemu Laurellin proseccolle suunnittelema vappumenu

Tämä herkullinen vappumenu on Top Chef 2012 -voittaja Teemu Laurellin käsialaa. Vappumenu on suunniteltu sopimaan täydellisesti yhteen trendikkään italialaisen kuohuviinin, Zonin Proseccon kanssa.

Vappu ja kuohuviini kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kun päivään lisätään vielä hyvää ruokaa ja ihania ystäviä, tulee vapusta täydellinen - säästä viis.

vappumenu

Reseptit 4:lle

SINISIMPUKAT KOOKOS-KORIANTERILIEMESSÄ

Simpukat jos mikä, ovat loistava seurusteluruoka. Vappumenun ajatuksena on, että annoksia voidaan jakaa ja syödä hitaaseen tempoon - seurasta, ruuasta ja kuohuviinistä nauttien.

2 pussia sinisimpukoita
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulia
1 puntti korianteria
1 puntti persiljaa
2 dl valkoviiniä
2 dl kookosmaitoa

Tarkista, että simpukat elävät kopauttamalla niitä pöytää vasten. Mikäli kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois. Pese simpukat huolellisesti. Pilko sipulit suureen kattilaan ja kuullota hetki oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon simpukat ja kuullota vielä hetki. Lisää tämän jälkeen valkoviini ja kookosmaito. Keitä simpukoita höyryssä 6–8 minuuttia välillä kattilaa ravistaen, kunnes simpukat ovat auenneet Heitä pois simpukat, joiden kuori ei ole auennut. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä persilja. Tarjoile heti.

Vappu-menu-sinisimpukat-kuohuviini

Vappumenun makea herkku:

WHATEVER MAKES YOU HAPPY -TUMMASUKLAAVANUKAS

Vappuna on monta syytä olla onnellinen - lisää listaan tämä täyteläinen suklaaherkku, joka vie kielen mennessään ja saa hymyn jokaisen vappuvieraan huulille. Vappumenu ei olisi täydellinen ilman tätä herkkua.

3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
250 g tummaa suklaata (väh. 60%)
Hyppysellinen gourmet-suolaa
Koristeeksi, mitä ikinä sinun tekee mieli:
Mustikoita, vadelmia tai mansikoita
Hillottuja marjoja
Pähkinöitä
Paahdettua valkosuklaata

Laita kerma ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä seosta kunnes se on 80-asteista. Käytä apuna lämpömittaria. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa sekä suola. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Laita seos haluamiisi kulhoihin ja laita ne kylmään hyytymään. Anna vanukkaan asettua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

vappumenu-kuohuviini-suklaakakku

TRYFFELILLÄ & PARMESAANILLA MAUSTETUT POPCORNIT

Vappumenun kolmannessa ja viimeisessä osassa nostetaan popcorn-elämys aivan uudelle tasolle. Popcornit maustetaan parmesaanilla ja tryffelillä. Viimeistään tässä kohtaa vappumenu hurmaa vappuvieraasi - jollei what ever makes you happy -tummasuklaavanukas jo sitä tehnyt.

100 g popcornia
2 rkl rypsiöljyä
2 tl tryffeliöljyä
1 dl raastettua parmesaania
10 g raastettua kesätryffeliä
suolaa

Valmista popcornit rypsiöljyssä sekä tryffeliöljyssä kattilassa. Mausta suolalla. Raasta päälle tuoretta tryffeliä sekä parmesaania ja tarjoile.

Vappumenu-popcorn-kuohuviini


Zonin Prosecco Brut
DOC Prosecco/ Italia
Kuiva, raikkaan hapokas, päärynäinen, sitruksinen ja kevyen mineraalinen.

Zonin Prosecco Brut löytyy sekä pienessä 37,5 cl että normaalissa 75 cl kokoisessa pullossa.

Vappumenun loihti Top Chef Suomi 2012 voittaja ja helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari Teemu Laurell.