Vapun parhaat kuohuviinit sopivat sekä maljajuomaksi että piknikille

Kuohuviinit pitävät paikkaansa alkukevään juhlien tunnelman nostattajana. Niitä nautitaan paitsi alkumaljana, yhä useammin sekä cocktailien ainesosana että ruokajuomana läpi aterian. Vapun parhaat kuohuviinit istuvat täydellisesti maljannoston lisäksi myös vappupiknikille.

Vapun piknikiä suunnitellessa on hyvä muista paitsi laadukas kuohuviini, myös nämä vinkit.

Kuohuviinin valintaan olemme poimineet muutaman Alkon valikoimista täydellisesti vappuun soveltuvat kuohuviinit. Muista myös alkoholiton kuohuviini!

Vapun parhaat kuohuviinit

Vapun parhaat kuohuviinit | Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut vapun sormisyötävien rinnalle

Kuivien ja hedelmäisten kuohuviinien ystävien kannattaa tutustua Australian suosituimpaan Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut -viiniin. Tasapainoisen ja puhtaan hedelmäisen kuohuviinin salaisuus kätkeytyy kahden rypälelajikkeen sopusuhtaiseen sekoitukseen. Punainen Pinot Noir varmistaa viinin ryhdikkään rakenteen, kun taas vaalea Chardonnay tasapainottaa yhdistelmää heleällä hedelmäisyydellä ja eleganssilla. Jacob’s Creekin kuohuviinin tuoksu viitoittaa tietä kesään, kun lasista kohoaa vaaleiden persikoiden ja juuri kypsyneiden päärynöiden aromeja. Australialaisten suosikki on varma valinta vappuna tarjottavien sormisyötävien, esimerkiksi katkarapuleipien rinnalle.

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut
Erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, nektariininen, hennon mausteinen, tasapainoinen.

Vapun parhaat kuohuviinit | Gisselbrecht Cremant d'Alsace - trendikäs laatukuohuviini

Tämä elegantti kuohuviini on valmistettu vain tummakuorisista Pinot Noir- rypäleistä. Pinot Noir on yksi maailman arvostetuimmista viinirypälelajikkeista ja myös yksi kolmesta samppanjan valmistukseen käytetyistä lajikkeista. Viinin toinen käyminen on tapahtunut pulloissa, eli niin sanotulla "method traditionel" tai "method champagne"- menetelmällä. Tällä menetelmällä viinin kuplat muodostuvat erityisen pieneksi ja hienorakenteisiksi. Myös viinin makumaailma saa syvyyttä hiivasakan kanssa pullossa kypsyessään. Tämän kuohuviinin maku on kuiva, hedelmäinen ja elegantti ja siinä on myös hentoa paahteisuutta. Kokeile aperitiivina tai kala- ja äyriäisruokien kumppanina.

Gisselbreccht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruunainen, keltaluumuinen, kevyen paahteinen.

Vapun parhaat kuohuviinit | Zonin Prosecco - vapun parhaat kuohuviinit monessa eri pullokoossa monelle eri kokoiselle seurueelle

Zonin Prosecco on tuore ja raikas - aivan kuten vappukin. Zonin Proseccon etuna on se, että sitä löytyy sekä 75 cl että pienemmässä 37,5 cl pullossa. Zonin Prosecco on täydellinen kesäkauden terassijuoma sellaisenaan ja erinomainen kuohuviinicocktailien ainesosa. Venetsiasta lähtöisin oleva Bellini ei ole ainoa oikea proseccosta syntyvä juomasekoitus, vaan italialaisen kuohuviinin makua voi tuunata tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai aromaattisilla yrteillä.

Mikset valmistaisi vappupiknikille proseccosta trendikkäitä cocktaileja. Cocktailvinkit ja reseptit löydät tästä linkistä.

Zonin Prosecco Brut 75 cl
Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, yrttinen.

Zonin Prosecco Brut 37,5 cl
Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, yrttinen.

Vapun parhaat kuohuviinit | Campo Viejo Cava Brut Reserva - laadukas espanjalainen Cava on aina varma valinta kuohuviiniksi vappuun

Campo Viejo Cava Brut Reserva on erinomainen kuohuviini sellaisenaan seurustelujuomana. Campo Viejo Cava Brut Reserva on erinomainen aperitiivi, mutta sopii hyvin myös kevyille alkupaloille ja tapaksille. Cavan avulla onkin helppo rakentaa yhtenäinen ja toimiva menu tapaslajitelmalla.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen, kukkainen.

Vai sittenkin samppanjaa?

Aito samppanja kuivana, hieman makeampana tai roseena. Jos haluat samppanjaa, on siihenkin omat, täydelliset vaihtoehdot. Lue lisää tästä linkistä, mikä samppanja kannattaa valita vappuun.

Jacob's Creek UnVined Sparkling - Alkoholiton kuohuviini

Kaikissa tilaisuuksissa, myös vappuna, kannattaa muistaa huolehtia alkoholittomasta vaihtoehdosta. Jacob's Creek UnVined Sparkling on erinomainen alkoholiton vaihtoehto vappupiknikille.

Jacob's Creek UnVined Sparkling
Vaaleankeltainen, makeahko, hapokas, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon kukkainen