Grillattua merilohta, sitrusmajoneesia, pikakimichiä ja kevätsipuliperunanyytti

Grilliruoka Rasvainen kala
Grillattua merilohta, sitrusmajoneesia, pikakimichiä ja kevätsipuliperunanyytti

Lohi valmistuu kätevästi grillissä. Sen seuraan valmistimme sitrusmajoneesia, pikakimchiä ja kevätsipuliperunanyyttejä. Ateriakokonaisuus on raikas ja kesäinen.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinissä on reilusti hedelmäisyyttä. Sekä sen, että viinin mehevyyden ja hapokkuuden ansiosta Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc on erinomainen pari grillatun merilohen seuraan.

4 annosta

Tarvitset:

4 kpl n. 180 g merilohen palaa
Suolaa
Mustapippuria
600 g varhaisperunaa tai kiinteää perunaa
1 nippu kevätsipulia
Suolaa
Mustapippuria
80 g voita
½ pnt tilliä

Sitrusmajoneesi:

2 dl Hellman’s majoneesia
1 limen kuori ja mehu
½ sitruunan kuori ja mehu
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
Ripaus suolaa

Yhdistä aineet ja sekoita hyvin.

Pikakimchi:

Mausteliemi:

2 rkl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
2 rkl korealaista chilitahnaa (Gochu- jang) tai muuta vastaavaa
4 valkosipulin kynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl hunajaa

400 g varhaiskaalia tai kaalia

  1. Tee ensin kimchi.
  2. Yhdistä mausteliemen aineet. Suikaloi kaali ja puristele sitä käsin jotta se pehmenee hieman.
  3. Yhdistä kaali ja liemi ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä.
  4. Tee sitrusmajoneesi ohjeen mukaan.
  5. Leikkaa foliosta ja leivinpaperista neljät samankokoiset palat. Laita folio alle ja leivinpaperi sen päälle.
  6. Pilko perunat suht tasakokoisiksi paloiksi ja aseta leivinpaperin keskelle. Pilko kevätsipulit ja lisää perunoiden päälle. Mausta suht runsaalla suolalla ja kevyesti mustapippurilla. Paloittele voita mukaan ja sulje nyytti hyvin. Laita grilliin epäsuoralle lämmölle tai yläritilälle kypsymään. Varmista perunoiden kypsyys veitsellä tai hammastikulla. Hienonna lopuksi tilliä valmiiden perunoiden päälle.
  7. Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kevyehköllä tulella n. 3 min / puoli. Halsterin käyttö estää kalan tarttumisen grilliin.
  8. Tarjoile grillattu lohi kimchin, sitrusmajoneesin ja kevätsipuliperunoiden kanssa.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen ja Sami Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!