Karitsan paahtopaisti ja perunapaistos

Lammas
Karitsan paahtopaistia valkoisella lautasella

Karitsan paahtopaisti ja perunapaistos maistuvat ympäri vuoden. Kokeile herkullista reseptiä pääsiäispöydässä. 

Karitsan paahtopaistiin tarvitset

4 kpl Karitsan paahtopaistia
2 rkl Dijon sinappia
2 rkl Hienonnettua tuoretta rakuunaa TAI
1 tl kuivattua rakuunaa
  Suolaa
  Mustapippuria
  Perunapaistos
16 Pientä kesäperunaa
8 Pikkusipulia
2 Valkosipulia
25 g Voita
  Kevätsipulia
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje karitsalle

  1. Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla ja paista kaunis väri pintaan paistinpannulla.

  2. Sekoita sinapin joukkoon rakuuna ja hiero sinappiseos paahtopaistin pintaan tasaisesti.

  3. Kiinnitä paistomittari lihan keskiosaan ja kypsennä uunissa 120°C kunnes sisälämpö on 58 astetta.

  4. Nosta kypsyneet paistit toiseen astiaan ja peitä hellästi ne folioon.

  5. Anna vetäytyä 8 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

  6. Nosta karitsa lautaselle ja tarjoa se lämpimän lisäkkeen kanssa.

  7. Halutessasi voit valmistaa paistoliemestä kastikkeen lihalle.

Ohje perunapaistokselle

  1. Leikkaa pestyt perunat viipaleiksi ja puolita kuoritut sipulit.

  2. Paista pannulla kaunis väri niiden pintaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  3. Asettele paistos leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200°C noin 15-20 min ajan.

  4. Leikkaa lopuksi kevätsipulia paistoksen päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!