Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna

Argentiina
Graffigna on argentiinalainen puna- ja valkoviinien tuottaja.

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffignan historia ulottuu vuoteen 1869, jolloin italialainen maahanmuuttaja Don Juan Carlos Graffigna, perusti Argentiinan toisen ja San Juanin alueen ensimmäisen viinitalon. Argentiinan viininviljelyn pioneeri aloitti myös ensimmäisenä viinien viennin ulkomaille. Tänä päivänä Graffigna -viinit ovat Argentiinan viinituotannon ikoneita ja viinitalo kuuluu Pernod Ricard -konserniin.

Graffignan viinit tulevat pääsääntöisesti Tulum Valley- ja Pedernal Valley- alueilta San Juanista. Viinitarhat sijaitsevat 600 - 1300 metrin korkeudessa meren pinnasta kaukana teollisuudesta ja saasteista. Kiitos ihanteellisen maantieteellisen sijainnin alueella ei yleisiä viinitauteja tunneta, ja aurinkoisen ja kuivan ilmaston ansiosta alueen rypäleet kehittyvät runsaan hedelmäisiksi. Ihanteelliseksi täyteläisten ruokaviinien valmistukseen.

Graffigna on myös määrätietoisesti kehittänyt ja modernisoinut viinitalon viljelmiä sekä teknologiaa viime vuosien aikana. Tällä varmistetaan jatkuva, tasalaatuinen viinituotanto. Vuonna 2009 Graffigna saikin The Critics Challenge kilpailussa Yhdysvalloissa Vuoden viinitalo -tittelin. Myös talon pääviinintekijä Gerardo Danitz on palkittu "Revelation 2006 Winemaker -tittelillä.

Talon viineistä erityisesti Centenario-sarja on kerännyt lukuisia kansainvälisiä palkintoja kaikissa merkittävimmissä kilpailuissa. Vuosina 2007-2008 Graffigna Centenario Malbecista tuli myös palkituin Malbec-viini, ja sekä Graffigna Malbec Grand Reserve että Graffigna Centenario Malbec saivat arvostetulta viinikriitikolta Robert Parkerilta 90 pistettä.