VSPT Wine Group on Green Company of the Year

Yli 150-vuotisen historiansa aikana VSPT Wine Groupista on tullut Chilen ja uuden maailman johtavia viininviejiä. Tätä asemaa lujitti voitto vuoden 2016 Green Awards -kilpailussa.

Brittiläisen Drinks Business -julkaisun vuosittain jakama ns. ”Oscars of Sustainability” -palkinto huomioi ja palkitsee kansainvälisen alkoholiyrityksen, joka on ottanut merkittäviä edistysaskeleita kestävän kehityksen saralla. VSPT Wine Group huomioitiin myös johtoasemastaan ja panostuksistaan uusiutuvan energian käyttämisessä.

VSPT Wine Groupin toimitusjohtajan Pedro Heranen mukaan palkinto on merkittävä virstanpylväs, joka kertoo työntekijöiden vuosien työstä ja omistautumisesta niin Chilessä kuin Argentiinassa. Kestävä kehitys on kirjattu konsernin yhdeksi kuudesta strategisesta tavoitteesta sekä yhdeksi yrityksen arvoista.

Uusiutuvaan energiaan panostetaan

Vuonna 2016 vihittiin käyttöön kaksi tärkeää uusiutuvan energian projektia: maailman ensimmäinen biokaasutehdas, jossa polttoaineena käytetään vain sadonkorjuusta tulevaa jätettä ja ensimmäisenä chileläisenä viinitalona vesivoimalla toimiva tehdas. Innovatiiviset tehtaat rohkaisevat puhtaan energian käyttöön VSPT Wine Groupin toiminnoissa: ne tuottavat 60 % Viña San Pedron ja Viña Tarapacán energian tarpeesta ja johtavat siten merkittävään yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

360 kestävän kehityksen aloitetta

VSPT Wine Group saavutti myös tavoitteensa luoda 360 kestävän kehityksen aloitetta vuoteen 2015 mennessä. Ne arvioidessaan Deloitte kiinnitti erityistä huomiota työhön mm. seuraavilla alueilla: biologisen monimuotoisuuden ohjelma, (raaka-aine) toimittajien kehitysohjelma, vedenkulutuksen hallinnointi ja kohtuullisen kulutuksen ohjelma. “Palkinto on tulos yhteisestä voimanponnistuksesta kaikissa funktioissamme eikä olisi ollut mahdollinen ilman kaikkien sitoutumista. Me kaikki tunnemme olevamme kestävän kehityksen puolestapuhujia ja ymmärrämme, mitä tavoitteidemme saavuttamiseen tarvitaan. Olemme entistä motivoituneempia jatkamaan edistysaskelia tällä pitkällä polulla”, sanoi Andrea Zwanzger, VSPT Wine Groupin Head of Sustainable Development. VSPT Wine Groupiin kuuluu yhdeksän viinitaloa: chileläiset San Pedro, Tarapacá, Leyda, Santa Helena, Misiones de Rengo, Viñamar ja Casa Rivas sekä argentiinalaiset La Celia ja Tamarí.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi