"Herkulliset tapakset ja punaviini on lyömätön yhdistelmä. Pienet käsin syötävät suupalat ja lasillinen viiniä saa hyvälle mielelle ja ajatukset hymähtelemään, ihan joka kerta. Valitsen tapaspöytään yleensä paahdettuja bruschetta-leipiä, chorizo-makkaraa, kanaa, oliiveja, manchego-juustoa, mansikoita ja pähkinöitä. Tällä kertaa perinteisten tapasmakujen lisäksi pöytään katetaan myös parmankinkku-bruschettaa sekä chorizo-kanapyttistä."
- Peggy Thomas
Tarvitset:
4 keitettyä perunaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 350 g broilerin rintafilettä paloina
200 g chorizoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl savupaprikaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1/2 ruukkua persiljaa
Valmistusohje:
- Kuutio perunat pieneksi ja viipaloi chorizo. Paista perunat pannulla oliiviöljyssä
- Siirrä perunat pannulta kulhoon. Paista chorizo makkaraan rapea pinta ja siirrä ne kulhoon.
- Kypsennä broilerpalat chorizosta tulleessa rasvassa. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa.
- Raasta sekaan kuorittu valkosipuli. Lisää mausteet ja persilja. Sekoita kevyesti ja kaada pannulle.
- Anna pyttiksen saada uudelleen lämpöä ja siirrä sen jälkeen tarjoiluastiaan.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas