Vappujuhlien eri hintaiset kuohuviinit

Perrier-Jouet Grand Brut on loistava valinta vapun maljajuomaksi.
Kuva: Sari Spåra.
24.04.2024

Kuohuviinisuositukset vappuun

Kuohuviini ja samppanja ovat itseoikeutettuja vapun maljajuomia vuodesta toiseen. Mutta mikä toimii piknikillä, entä brunssilla? Pitäisikö vappumaljaksi valitakin samppanja? Näistä vinkeistä löydät vaihtoehtoja erilaisiin tyyleihin ja tilaisuuksiin samppanjasta cavaan ja roseekuohuvaan. 

Perrier-Jouët Grand Brut

Suomalaiset kuluttajat ovat löytäneet Perrier-Jouët Grand Brutin, joka onkin tyylikäs huippuviini ja hintaansa nähden edullinen ostos myös Viinilehden viinikriitikoiden mukaan. Tämä elegantti ja raikas samppanja on saanut Viinilehden kriitikoilta täydet viisi tähteä***** ja maininnan edullinen ostos. Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa viini nappasi Samppanjat -sarjan voiton ja palkittiin kultamitalilla 19 samppanjan joukosta. Samppanjatalon tyylin mukaisesti Perrier-Jouët Grand Brut on helposti lähestyttävä, raikas, kukkainen ja juuri sopivan mineraalinen samppanja. Sen pirteäs ja hedelmäinen makumaailma on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen sekä hennon paahteinen. 

Paitsi astetta paremmaksi tyylitaiturin vapun maljajuomaksi tämä samppanja on täydellinen valinta vapun tyylikkäille aterioille: vappubrunssille, vappulounaalle ja vappuaaton illallisille. Erityisen hyvin Perrier-Jouët Grand Brut sopii kevyiden kalaruokien, kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalen liharuokien seuraan, mutta sitä kannattaa kokeilla myös keväisten kasvisruokien, esimerkiksi parsan seurassa. Parhaimmillaan Perrier-Jouët Grand Brut on, kun tarjoilet sen 8–10 asteisena. 

Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja myydään Alkossa upeassa, ekologisessa lahjapakkauksessa. Tiesithän, että jos samppanjaa ei löydy juuri sinun lähi-Alkosi valikoimasta, se on helppo tilata sinne Alkon verkkokaupasta. Saat tilaamasi samppanjan haluamaasi Alkoon 1–5 arkipäivässä. 

Mateus Sparkling Rosé ja Campo Viejo Cava

Kun vappupiknik luonnon helmassa on ruokamaailmaltaan usein rento ja monipuolinen, voi myös kuohuviini olla tyyliin sopiva: rento ja monipuolisten herkkujen seurassa viihtyvä. Kuohuviinivalikoimastamme löytyykin kaksi täydellistä ja edullista laatukuohuviiniä vappupiknikille: rakastetun portugalilaisrosen kupliva serkku Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé sekä espanjalainen laatucava Campo Viejo Cava Brut Reserva. 

Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé on nimensä mukaisesti puolimakea rosekuohuva, jonka maussa voi aistia omenaa, päärynää ja vadelmaa sekä paahdetun leivän hienovaraisia vivahteita, jotka yhdistyvät raikkaan ja eloisan happamuuden kanssa tarjoten aromaattisen ja herkän lopputuloksen. Viini kannattaa nauttia hyvin viilennettynä, ja se on omiaan aperitiiviksi, brunssin tai piknik-lounaan kruunaajaksi. Se sopii hyvin pikkusuolaisten, tulisten ruokien ja voimakkaiden makujen seuraksi.

Kultamitalilla palkittu cava

Vinordic Wine Challenge 2021 -kilpailussa kultamitalilla palkittu Campo Viejo Cava Brut Reserva on perinteisellä cavan valmistusmenetelmällä tehty laatu kuohuviini ja saapuu nautittavaksemme Sant Sadurí d´Anoian kylästä Pendeksen alueelta Espanjasta. Pirteän ja hedelmäisen cavan kuplat ovat hienostuneet ja sen maku on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen ja kukkainen. Campo Viejo Cava Brut Reserva on erinomaisen hyvä aperitiivi ja vapun maljajuoma, mutta myös monipuolinen ruokajuoma suolaisten herkkujen seuraan: erityisesti tapakset, kalaruoat ja äyriäiset viihtyvät tämän cavan seurassa. Parhaimmillaan Campo Viejo Cava Brut Reserva on, kun tarjoilet sen 8–10 asteisena. 

Campo Viejo Cava tapas piknik

Campo Viejon viinitila on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristön säilyttämiseen tuleville sukupolville rikkaana ja kauniina. Viinitilan valmistamo on Euroopan moderneimpia ja edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniiikkaa. Viinitalo on saanut ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR-sertifikaatin pienestä hiilijalanjäljestä. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!