Näillä vinkeillä saat cocktailtarjoilusi sujumaan
Reseptiikka
On aina suositeltavaa noudattaa valmiiden reseptien raaka-ainemääriä, jotta juomista saadaan maultaan sellaisia kuin ne on alunperin suunniteltu. Tietenkin reseptien soveltaminen omaan makuun on mahdollista, mutta olemassa olevat reseptit ovat toimivia, jonka vuoksi mitään tarvetta soveltamiselle ei ole.
Raaka-aineet
Juomissa käytettävien raaka-aineiden, niin alkoholien kuin alkoholittomienkin, olisi hyvä olla laadukkaita. Samoin kuin ruoan laitossakin, hyvät ja laadukkaat raaka-aineet edes auttavat onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Myöskään määrällisesti yhteen juomaan ei kannata laittaa liian montaa eri raaka-ainetta. Less is more – enemmän on vähemmän – tässäkin tapauksessa.
Jäät
Jäitä tulisi käyttää aina juomia valmistettaessa mahdollisimman paljon. Mitä enemmän jäitä käytät, sitä kylmempiä ja raikkaampia juomia saat aikaiseksi. Myös tarjoiltaessa juoma säilyy pidempään kylmänä kun jäitä on paljon. Jäitä voi pakastaa itse, mutta jos tätä mahdollisuutta ei ole, kannattaa muistaa, että myös baareista ja pikaruokaravintoloista voi käydä ostamassa jäitä. Yleensä pientä korvausta vastaan saat pussillisen jäitä mukaasi. Jäät säilyvät hyvinkin pitkään tavallisessa kylmälaukussa. Booleissa olisi hyvä käyttää isoja jääpaloja, joita saat helposti esimerkiksi täyttämällä pakasterasioita tai vaikka maitopurkin vedellä ja pakastamalla yön yli pakkasessa. Isompi jää sulaa hitaammin eikä vetistä boolia yhtä nopeasti kuin pienet jääpalat.
Esivalmistelu
Juomien valmistuksessa kannattaa ennakoida mahdollisimman hyvin, jotta tarjoiluhetki on helppo ja nopea. Näin sinulle jää aikaa ieraiden kanssa seurusteluun, etkä ole se, joka puuhastelee keittiössä koko illan. Mehut voidaan puristaa valmiiksi, tuoreet raaka-aineet ja koristeet voi pilkkoa valmiiksi. Voit jopa valmistaa juomat valmiiksi laseihin, ja tarjoiluhetkellä lisäät niiden sekaan vain jäät ja valmiiksi tehdyt koristeet.
Pekka on yksi Suomen taidokkaimmista baarimestareista, joka on voittanut lukuisia cocktailkilpailuita, ja jolla on vuosien kokemus niin baaritiskin takaa kuin baarimestareiden kouluttamisesta. Pekka osaa sekä hifistelyn taidon, mutta ymmärtää myös, millä tavoin kotibaarista saa kaiken irti liikaa stressaamatta.