Perrier-Jouët Grand Brut Vuoden samppanja 2024

Perrier-Jouët Grand Brut on Vuoden Samppanja 2024.
Perrier-Jouët Grand Brut valittiin voittajaksi Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa 19 samppanjan joukosta.
23.04.2024

Vuoden Viinit -kilpailussa on jälleen valittu vuoden parhaita viinejä ja Samppanjat -sarjassa vuoden parhaan samppanjan arvosta kilpaili yhteensä 19 samppanjaa. Voiton ja kultaa nappasi elegantti ja tyylikäs Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja. 

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluu Vuoden Viinit kilpailu ry:n ja viiniseurojen viinintuntijoita, sommeliereja sekä riippumattomia viinialan ammattilaisia, arvostelivat samppanjat sokkona ja pisteyttivät ne itsenäisesti. 

Tyylikäs huippusamppanja kruunaa juhlan

Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja elegantti, hienostuneen paahteinen samppanja, joka on ruokahalua herättelevä aperitiivi, mutta myös juhlava ruokajuoma vaikka läpi aterian. Väriltään samppanja on vaalean kullankeltainen, sen tuoksu on raikas, hedelmäinen ja kukkainen. Maultaan Perrier-Jouët Grand Brut on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen ja hennon paahteinen. 

Tämä samppanja kruunaa taatusti vappubrunssisi ja on tyylikäs valinta äitienpäivän juhla-aterialle tai kevään valmistujaisjuhlien alkumaljaksi.
Ruokapöydässä samppanja viihtyy kevyiden kalaruokien, kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan seurassa. Myös kevään herkkä herkku parsa ja Perrier-Jouët Grand Brut sopivat mainiosti yhteen.  

Huippusamppanja syntyy satojen vuosien ammattitaidolla 

Perrier-Jouët-samppanjatalo perustettiin vuonna 1811 Champagnen maakunnan sydämessä, Épernayssa. Tilan Pierre-Nicolas Perrier ja hänen vaimonsa Adèle Jouët loivat uuden samppanjan, jonka keveys ja raikkaus hurmasivat nopeasti samppanjan ystävät. Legenda jopa kertoo, että ranskalainen näyttelijätär Sarah Bernhard kylpi Perrier-Jouëtin kellareissa syntyneessä samppanjassa.

Tänä päivänä Perrier-Jouët Grand Brut sekoitetaan yli 300:sta Champagnen maakunnan parhaiden viinitilojen viinistä. Valmistuksesta vastaa Perrier-Jouët’n järjestyksessään kahdeksas ja kaikkien aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari Séverine Frerson. Hänen käsissään syntyy samppanja, joka on valmistettu perinteitä noudattaen Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay -lajikkeista.

Perrier-Jouët Grand Champagnessa Helsingissä

Perrier-Jouët-samppanjaan pääset tutustumaan Helsingissä Grand Champagne -tapahtumassa Vanhalla Ylioppilastalolla 25.–27.4.2024

Grand Champagne -tapahtumat sivut

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!