Kansainvälistä kahvipäivää vietetään tänä vuonna torstaina 1.10. Päivän tarkoituksena on juhlistaa kahvia juomana. Suomalaiset ovat jo vuosia olleet maailman ahkerimpia kahvinjuojia, kun tarkastellaan kahvin kulutusta asukasta kohden, eli suurimmalle osalle meistä joka päivä on kahvipäivä!
Vain parhaat kahvipavut valikoidaan Kahlúaan
Tiesitkö, että maailman suosituimman kahviliköörin Kahlúan tärkeimpänä raaka-aineena on vastapaahdettu kahvi? Kahlúan valmistukseen kelpuutetaan ainoastaan hienoimmat 100 % arabica kahvipavut, joita voidaan viljellä jopa 6-vuotta. Kahvipavut kasvatetaan Meksikossa vuoristoisella Veracruzin alueella, jonka olosuhteet ovat ihanteelliset korkealaatuisen kahvin kasvattamiseen.
Kahlúasta valmistuvat sekä kylmät että kuumat cocktailit
Kahvin merkitys suomalaisessa kulttuurissa on läsnä sekä arkisissa asioissa kuin juhlassakin. Kahvia voi nauttia monin eri tavoin, luoden mukavia muistoja omien tai jaettujen hetkien kautta. Kahlúasta valmistuvat niin kylmät kuin kuumat kahvinmakuiset juomat, joista osa on helppo valmistaa kotona, kun osa suositellaan tilatavaksi ravintolasta ammattilaisen valmistamana.
Kokosimme alle muutaman suosituksen erilaisista kahvicocktaileista kansainvälisen kahvipäivän kunniaksi.
Kahluá Kahvi
4 cl Kahlúa
Kahvia
Lisää ensin Kahlúa kahvikupin pohjalle. Pidennä juoma suosimallasi tuoreella kuumalla kahvilla.
Kahluá Jääkahvi
4 cl Kahlúa
Jäähtynyttä kahvia
Maitoa (tai muu kasvispohjainen valmiste)
Täytä lasi jäillä ja kaada jäiden päälle Kahlúa. Pidennä juoma jäähtyneellä kahvilla ja maidolla. Sekoita kevyesti lusikalla ennen tarjoilua.
Kahluá Espresso Martini
Klassikko coktail, joka valmistuu on nimensä mukaisesti Kahlúasta ja espressosta.
Kokeile tilata Kahlúa Espresso Martini ravintolassa after workilla tai nauti kahvicocktail ruokailun päätteeksi digestiivinä.
Kahlúa
Tummanruskea, täyteläinen, paahteinen, kahvinen, kevyen suklainen.