Alex Nurmi

Savulohi-parsapiiras

Ohje 4:lle.
300 g piirakkataikinaa
200 g tuoreita vihreitä parsoja
150 g lämminsavulohta
2 dl keitettyä riisiä
1 pieni purjosipuli
100 g fetajuustoa
2 tomaattia
1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria

Munamaito

2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa

Keitä kuorituttuja parsoja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne välittömästi jääkylmässä vedessä kiehumisen jälkeen.
Kauli piirastaikina kapeaan korkeareunaiseen paistovuokaan. Sekoita kulhossa keitetty riisi, savulohi, paloiteltu fetajuusto, hienonnettu purjosipuli sekä mausteet keskenään. Kaada seos piirastaikinan päälle ja nostele pinnalle parsatangot. Sekoita munamaito kulhossa ja kaada piirakan päälle. Sulje taikinareunat kiinni ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Jäähdytä piirakka ja tarjoile parsasalaatin kanssa.