Keittokirjauutuus vie Välimeren ruokien lisäksi sherryjen maailmaan

Ruoka ei ole vain polttoainetta; se on kuin elämä itsessään, rakastamista ja jakamista varten. Näin uskotaan keittokirjauutuudessa, joka johdattaa ruokamatkalle Andalusiasta Palestiinalaisalueille.

Uunituore keittokirja, Andalusian Auringossa, ei ole vain mielenkiintoinen ruokamatka Välimeren eri alueille sekä äärimmäisen kaunis ja inspiroiva keittokirja. Se on myös tutkimusmatka sherryjen maailmaan ja ylitys tälle upealle juomalle. Kirjan kirjoittaja, Erja Ariela Säkkinen, toteaakin kirjassaan:

"Sherryllä on ihan turhaan maine mummojen makeana jälkiruokanaukkuna, jota siemaillaan sormustimen kokoisesta lasista."

Tunnelmallisen sherrytietoiskun lisäksi sherryä löytyy myös kirjan resepteistä. Sherryä lorautetaan muun muassa espanjalaisten tapaslihapullien tomaattikastikkeeseen ja käytetään maustamaan simpukoita sekä häränhäntää.

Kirjan kuviin ja teksteihin voisi uppoutua tuntikausiksi, eikä nälkä ainakaan helpota kirjaa lukiessa.

Kirjan voi ostaa Adlibriksen sivuilta tästä linkistä.

Erja Ariela Säkkinen on Andalusian, Tunisian, Israelin ja Palestiinalaisalueiden kautta töölöläistynyt hiihtotaidoton napapiiriläinen. Freelancekirjoittajana ja -kuvaajana työskentelevä, palkitun Andalusian auringossa -blogin takaakin löytyvä Erja on elämästä kaksin käsin nautiskeleva häpeilemätön hedonisti ja intohimoinen kulinaristiretkeilijä, jonka sunnuntailounailla on aina tilaa vielä yhdelle.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi