VIINIRYPÄLEET
Garnacha viihtyy hyvin kuivassakin kasvuympäristössä, se on mutkaton viljeltävä ja rypäleet suorastaan palvovat aurinkoa. Rypäleiden sokeripitoisuus nousee korkeaksi ja siitä tuotetaankin viinejä, joiden alkoholipitoisuus on korkea.
Yleensä lajike esiintyy vain harvoin yksin; se on oivallinen sekoiterypäle.
Rypäleestä tuotettuja viinejä pidetään mielenkiintoisina ja persoonallisina. Ne eivät kestä pitkää varastointia ja väriltään viinit ovat usein kalpean punaisia. Siksipä rypälettä käytetäänkin usein rosé-viineihin.
Grenache -rypälettä viljellään Australiassa, jossa se on maan yksi tärkeimmistä ja viljellyimmistä punaisista lajikkeista, Kaliforniassa ja Etelä-Afrikassa. Ne ovat maultaan yleensä runsaan keskitäyteläisiä, mausteisia, marjaisia ja hedelmäisiä, mutta pehmeitä ja vain miedosti hapokkaita.