Resepti

Bellini

Bellini

Bellini on italialainen juoma, joka vie makumatkalle Venetsiaan yhdistämällä kuohuviinin ja persikkapyreen. Tämä raikas drinkki on täydellinen valinta niin juhliin kuin rauhalliseen brunssiin. Lue lisää, miten valmistat klassisen Bellinin!

grocery 2 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 10 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
  • 5 cl Persikkapyrettä
Bellini
Menetelmä

Ainesosat

  • 10 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
  • 5 cl Persikkapyrettä

Vaihe 1

Kaada lasiin puolet kuohuviinistä ja persikkapyre.

Vaihe 2

Sekoita kevyesti ja lisää loppu kuohuviini.

Vaihe 3

Nostele sekaisin lusikalla ja tarjoile.

Vaihe 1

Kaada lasiin puolet kuohuviinistä ja persikkapyre.

Vaihe 2

Sekoita kevyesti ja lisää loppu kuohuviini.

Vaihe 3

Nostele sekaisin lusikalla ja tarjoile.

Historia

Bellini on saanut nimensä 1400-luvun venetsialaiselta taidemaalari Giovanni Belliniltä, joka tunnettiin persikkaisten sävyjen juhlistamisesta taiteessaan. Drinkin loi Giuseppe Cipriani vuonna 1945 Harry’s Barissa Venetsiassa. Alun perin persikkapyree valmistettiin itse, mutta tänä päivänä voit valita myös valmiista vaihtoehdoista.

Millainen kuohuviini?

Valitse kuiva, kuten Campo Viejo Cava Brut Reserva, jotta drinkistä ei tule liian makea.

Millainen lasi?

Huilumainen kuohuviinilasi on paras valinta. Jäähdytä lasit etukäteen, jotta drinkki pysyy raikkaana ja viileänä!