Resepti
Bellini
Bellini on italialainen juoma, joka vie makumatkalle Venetsiaan yhdistämällä kuohuviinin ja persikkapyreen. Tämä raikas drinkki on täydellinen valinta niin juhliin kuin rauhalliseen brunssiin. Lue lisää, miten valmistat klassisen Bellinin!
grocery 2 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 10 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
- 5 cl Persikkapyrettä
Menetelmä
Ainesosat
- 10 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
- 5 cl Persikkapyrettä
Vaihe 1
Kaada lasiin puolet kuohuviinistä ja persikkapyre.
Vaihe 2
Sekoita kevyesti ja lisää loppu kuohuviini.
Vaihe 3
Nostele sekaisin lusikalla ja tarjoile.
Vaihe 1
Kaada lasiin puolet kuohuviinistä ja persikkapyre.
Vaihe 2
Sekoita kevyesti ja lisää loppu kuohuviini.
Vaihe 3
Nostele sekaisin lusikalla ja tarjoile.
Historia
Bellini on saanut nimensä 1400-luvun venetsialaiselta taidemaalari Giovanni Belliniltä, joka tunnettiin persikkaisten sävyjen juhlistamisesta taiteessaan. Drinkin loi Giuseppe Cipriani vuonna 1945 Harry’s Barissa Venetsiassa. Alun perin persikkapyree valmistettiin itse, mutta tänä päivänä voit valita myös valmiista vaihtoehdoista.
Millainen kuohuviini?
Valitse kuiva, kuten Campo Viejo Cava Brut Reserva, jotta drinkistä ei tule liian makea.
Millainen lasi?
Huilumainen kuohuviinilasi on paras valinta. Jäähdytä lasit etukäteen, jotta drinkki pysyy raikkaana ja viileänä!