Resepti
Kelkka-drinkki

Kelkka on hedelmäinen ja raikas drinkki, jossa yhdistyvät mustaherukan intensiivinen maku ja passionhedelmän eksoottisuus. Appelsiinimehu viimeistelee juoman raikkaaksi kokonaisuudeksi.
timer 3 minuuttia
grocery 5 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 2 cl Mustaherukkavodkaa
- 2 cl Passionhedelmälikööriä
- 10 cl Appelsiinimehua
- Jäitä
- Koristeeksi appelsiiniviipale

Menetelmä
Ainesosat
- 2 cl Mustaherukkavodkaa
- 2 cl Passionhedelmälikööriä
- 10 cl Appelsiinimehua
- Jäitä
- Koristeeksi appelsiiniviipale
Vaihe 1
Täytä korkea lasi puoliksi jäillä.
Vaihe 2
Kaada lasiin mustaherukan makuinen vodka ja likööri.
Vaihe 3
Pidennä drinkki appelsiinimehulla. Sekoita.
Vaihe 4
Koristele appelsiinisiivulla.
Vaihe 1
Täytä korkea lasi puoliksi jäillä.
Vaihe 2
Kaada lasiin mustaherukan makuinen vodka ja likööri.
Vaihe 3
Pidennä drinkki appelsiinimehulla. Sekoita.
Vaihe 4
Koristele appelsiinisiivulla.
Historia
Kelkka-drinkki on vakiintunut erityisesti suomalaisessa baarikulttuurissa 2000-luvun alusta alkaen. Drinkki sai suosiota, kun hedelmäiset ja helposti lähestyttävät makuprofiilit alkoivat kiinnostaa yhä laajempaa yleisöä. Kelkka on tyypillinen esimerkki “baariklassikosta”, joka syntyy yksinkertaisista aineksista ja jää elämään, koska se on helppo tehdä, maistuu monille ja näyttää hyvältä.
Mustaherukkavodkan käyttö viittaa suomalaisiin makumieltymyksiin – marjaisat, raikkaat ja hieman makeat maut ovat kotimaassa suosittuja. Passionlikööri ja appelsiinimehu taas tuovat juomaan trooppista vivahdetta, joka tasapainottaa marjaisuutta ja tekee drinkistä pehmeän ja virkistävän. Vaikka Kelkka ei ole kansainvälinen klassikko, se on ansainnut paikkansa paikallisena suosikkina.
Vinkki!
Kokeile koristella juoma appelsiiniviipaleen lisäksi esimerkiksi mintunlehdillä tai kuivatuilla marjoilla. Korkea lasi toimii visuaalisesti kauniisti, erityisesti kirkkaalla appelsiinimehulla.