Resepti
Margarita

Margarita on aikamatka Meksikosta suoraan lasiisi. Yksinkertaisuudessaan se on tequilan, triple sec -liköörin ja tuorepuristetun limemehun yhdistelmä, joka tarjoillaan usein suolareunuksella. Tämä ikisuosikki on saanut monia versioita, mutta perusresepti on pysynyt lähes muuttumattomana.
grocery 6 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 5 cl tequilaa
- 2,5 cl triple sec -likööriä
- 2,5 cl tuorepuristettua limemehua
- 3 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- Jäitä
- Suolareunusta varten: n. 1 dl sormisuolaa, pieni lautanen, limelohko

Menetelmä
Ainesosat
- 5 cl tequilaa
- 2,5 cl triple sec -likööriä
- 2,5 cl tuorepuristettua limemehua
- 3 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- Jäitä
- Suolareunusta varten: n. 1 dl sormisuolaa, pieni lautanen, limelohko
Vaihe 1
Suolareunus: Levitä suola pienelle lautaselle. Kostuta lasin reuna limelohkolla ja dippaa se suolaan. Aseta lasi odottamaan.
Vaihe 2
Mittaa tequila, triple sec ja limemehu cocktail shakeriin. Maista ja lisää sokerisiirappia, jos haluat makeampaa.
Vaihe 3
Täytä shaker jäillä ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta on kylmä.
Vaihe 4
Siivilöi juoma lasiin. Jos käytät on the rocks -lasia, täytä se jäillä. Koristele limelohkolla.
Vaihe 1
Suolareunus: Levitä suola pienelle lautaselle. Kostuta lasin reuna limelohkolla ja dippaa se suolaan. Aseta lasi odottamaan.
Vaihe 2
Mittaa tequila, triple sec ja limemehu cocktail shakeriin. Maista ja lisää sokerisiirappia, jos haluat makeampaa.
Vaihe 3
Täytä shaker jäillä ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta on kylmä.
Vaihe 4
Siivilöi juoma lasiin. Jos käytät on the rocks -lasia, täytä se jäillä. Koristele limelohkolla.
Historia
Margaritan tarkka alkuperä ei ole täysin selvä, mutta useat tarinat kilpailevat siitä, kuka sen loi. Jotkut väittävät, että Tijuanalainen ravintoloitsija kehitti drinkin 1940-luvulla, kun taas toisten mukaan seurapiirijulkkis 1930-luvun Acapulcossa oli sen alkuperäinen keksijä. Yksi suosituimmista teorioista on, että Margarita syntyi tequila-pohjaisena versiona klassisista Daisy-drinkeistä, joissa yhdistyvät sitrusmehu, sitruslikööri ja alkoholi. Sitä tukee myös espanjan kielen sana “margarita”, joka tarkoittaa päivänkakkaraa, englanniksi “daisy”.
Millainen tequila?
Raikkaaseen Margarita-drinkkiin sopii parhaiten vaalea tequila. Koska juoma on hyvin yksinkertainen, tequilan laadulla on suuri merkitys – huonosta tequilasta ei synny hyvää Margaritaa. Valitse tequila, jossa on tasapainoinen maku ja raikas sitruksisuus. Reposado-tequila voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos haluat rotevamman ja mausteisemman drinkin.
Millainen lasi?
Klassinen Margarita tarjoillaan joko maljamaisessa coupe-lasissa tai on the rocks -lasissa. Jos jäitä on vähän, valitse coupe-lasi, jolloin juoman voi tarjoilla ilman jäitä. Viilennä lasi etukäteen pakkasessa, jotta juoma pysyy kylmänä pidempään. On the rocks -lasissa tarjoillessa, täytä lasi jäillä ennen drinkin kaatamista.
Vinkki!
Margarita kruunataan suolareunuksella, johon kannattaa valita laadukas suola. Sormisuola on tähän yleensä hyvä vaihtoehto, sillä karkea merisuola on koostumukseltaan turhan rakeista ja ruokasuola taas liian hienoa. Jos sormisuola on suurina kiteinä, sitä voi hieman murskata ennen käyttöä. Vaihtelua voi tuoda myös kokeilemalla esimerkiksi savusuolaa tai lisäämällä suolan joukkoon chilihiutaleita tai limen kuorta.