Malibu Piña Colada - klassikkona, samppanjalla tuunattuna tai valmiina tölkissä

Malibu sparkling Piña Colada -drinkki
04.04.2018

Piña Colada, yksi cocktail maailman ”guilty plesure”, josta harva myöntää oikeasti pitävänsä. Sanotaan se nyt kuitenkin ääneen, onhan se hyvää. Ananaksen ja kookoksen makuyhdistelmä on yksi tunnetuimpia yhdistelmiä cocktailmaailmassa. Parhaimmillaan suutuntumaltaan silkkinen juoma, jossa ananas tuo hentoa hapokkuutta pitäen juoman tasapainoisena. Eihän tästä voi olla pitämättä.

Piña Colada tarkoittaa suoraan suomennettuna ”siivilöityä ananasta” jonka alkuperä liittyy tuoreen ananaksen käyttöön juomassa. Juoman historia on hieman monivaiheinen, mutta alun perin juoma on saanut alkunsa Puerto Ricossa. Ramon Marrero Perezin väitetään keksineen juoman nykymuotonsa San Juanin kaupungissa, Caribe Hilton hotellin Beachcomber baarissa vuonna 1952. Tämä hotelli on vieläkin toiminnassa, joten jos joskus matkaat Puerto Ricon pääkaupunkiin, kannattaa käydä kyseisessä hotellissa maistamassa tämä legendaarinen juoma.

Piña Colada reseptejä on yhtä monta kuin on juoman tekijääkin. Tässä hyväksi havaitsemani resepti:

Malibu Piña Colada

4 cl Malibu
4 cl Kookoskermaa
4 cl Ananasmehu
1 cl Limemehua

Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin tai kannelliseen hillopurkkiin. Lisää runsaasti jäitä ja sulje shakeri/hillopurkki. Ravista juomaa voimakkaasti kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma pitkään lasiin (noin 3 dl). Lisää lasiin jäitä ja koristele juoma tuoreella ananaksella. Jos käytät hillopurkkia, voit tarjoilla juoman suoraan siitä.

Vinkki:
Jos haluat tehdä Piña Coladan boolina, voit sekoittaa juoman suoraan isoon booliastiaan. Kun olet mitannut kaikki raaka-aineet astiaan, aja sauvasekoittimella juoma tasaiseksi. Tämän jälkeen lisää runsaasti jäitä. Voit myös tehdä tyhjillä maitopurkeilla isoja jääpaloja joilla juoma pysyy pitkään kylmänä eivätkä jäät sulaa liian nopeasti. Reseptin moninkertaistat niin monta kertaa kuin on vieraitakin.

Samppanjalla tuunattu Piña Colada

Muutama kuukausi sitten kävin Lontoossa ja vierailin paljon kehuja saaneessa Coupette cocktailbaarissa Itä-Lontoossa. Coupette on kuuluista heidän Champagne Piña Coladasta joka oli tietenkin maistettava. Tämä juoma on yksi parhaimmista juomista, mitä olen vähään aikaan missään juonut, enkä häpeä yhtään myöntää sitä. Tässä myös vinkki reissaaville Piña Colada -faneille.

Tässä muunneltu resepti kyseisestä juomasta joka on hyvinkin samanlainen kuin klassinen versio:

Champagne Piña Colada

4 cl Malibu
4 cl Kookoskerma
6 cl Ananasmehu
n. 6 cl G.H. Mumm Cordon Rouge -samppanjaa

Mittaa Malibu, kookoskerma ja ananasmehu blenderiin. Lisää noin 2 dl jäämurskaa ja aja juoma tasaiseksi. Kaada pitkän lasin pohjalle Mumm Cordon Rouge samppanjaa ja kaada blenderin sisältö samppanjan päälle. Koristele juoma kuivatuilla kookoslastuilla ja nauti.

Uutta kaupoissa - valmis Piña Colada tölkissä

Jos rakastat cocktaileja, mutta haluat juomasi jonkun toisen valmistamana, on minulla siihenkin tarjota erinomainen ratkaisu. Kauppoihin on nimittäin juuri saapunut uusi Malibu Piña Colada valmisjuomasekoituksena tölkissä. Tämä cocktail on helppo ottaa vaikka kevään ja kesän piknikille mukaan. Muista vaan jäähdyttää tölkit hyvin ennen tarjoilua.Näistä Malibun valmisjuomatölkeistä Malibu Piña Colada sekä Malibu Pineapple on saatavilla hyvin varustelluista Prismoista. K-ryhmän hyvin varustelluista kaupoista on saatavilla kaikki kolme makua: Malibu Piña Colada, Malibu Pineapple sekä Malibu Cola.

 

Pekka Välitalo

 

Teksti: Pekka Välitalo

Pekka on yksi Suomen taidokkaimmista baarimestareista, joka on voittanut lukuisia cocktailkilpailuita, ja jolla on vuosien kokemus niin baaritiskin takaa kuin baarimestareiden kouluttamisesta. Pekka osaa sekä hifistelyn taidon, mutta ymmärtää myös, millä tavoin kotibaarista saa kaiken irti liikaa stressaamatta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!