Kylmät ja raikkaat kahvicocktailit ovat tämän hetken trendi

Kylmät ja raikkaat kahvicocktailit ovat tämän hetken trendi
03.09.2019

Kahvi on meille suomalaisille rakas juoma ympäri vuoden ja kellonaikaan katsomatta. Kahvia juodaan yhtä lailla aamulla ja illalla, arkena ja juhlassa. Jälkiruokana kahvi maistuu erityisesti osana erilaisia cocktaileja, joista Irish Coffee tai French coffee ovat ehkä tunnetuimmat. Kahvicocktailit ovatkin perinteisesti Suomessa mielletty juuri lämpimiksi ja suhteellisen makeiksi juomiksi.

Craft-trendin myötä erilaisia kahvilaatuja, paahtoasteita ja alkuperää arvostetaan eri tavalla kuin ennen. Trendikkäimpien kahviloiden listoilla näkee maustettuja, kylmäuutettuja ja vastuullisesti tuotettuja kahveja. Trendin myötä myös kahvicocktailit ovat kehittyneet monivivahteisemmiksi ja erityisesti kylmät, entistä raikkaammat reseptit nostavat päätään. Kylmiä kahvicocktaileja on toki nautittu maailmalla vuosikymmeniä, mutta niiden suosio on kasvussa myös meillä Suomessa.

Bongaa raikkaan viileät kahvicocktailreseptit alta esimerkiksi brunssin piristykseksi!

 

Kahlua Iced Coffee -kahvicocktail

Kahlúa Iced Coffee

4 cl Kahlúa
4 cl jääkahvia
Maitoa

Täytä valitsemasi lasi tai muki jäillä. Lisää jäähdytetty kahvi ja Kahlúa. Sekoita ja lisää maitoa mieltymyksesi mukaan.

 

Kahlua sour -kahvicocktail

Kahlúa Sour

4 cl Kahlúa
2 cl sitruunamehu
1 cl sokerisiirappi
1 kananmunan valkuainen

Kaada Kahlúa, sitruunamehu ja sokerisiirappi shakeriin. Ravista 10 sekuntia. Lisää iso kauhallinen jäitä ja ravista uudelleen. Siivilöi jäillä täytettyyn, matalaan juomalasiin.

 

Kahlua Mind Eraser -cocktail

Mind Eraser

2 cl Kahlúa
2 cl Vodka
2 cl Sooda

Täytä pienehkö juomalasi jäillä. Mittaa lasiin ensin Kahlúa, sitten vodka ja viimeisenä sooda. Älä sekoita, vaan anna kerrosten jäädä näkyviin.

 

Kahlua Espresso Martini -cocktail

Espresso Martini

2 cl Kahlúa
2 cl Vodkaa
1 Espresso (n. 4 cl)
(Hieman sokeria maun mukaan)

Lisää kaikki raaka-aineet cocktailravistimeen tai tyhjään kannelliseen hillopurkkiin. Lisää runsaasti jäitä ja sulje ravistin/hillopurkki. Ravista juomaa voimakkaasti, kunnes juoma on jääkylmä. Siivilöi juoma cocktaillasiin. Koristele kahvipavuilla.

 

Kahlua Cold Brew Soda -cocktail

Kahlúa Cold Brew Tonic

4 cl Kahlúa
4 cl Cold Brew kahvia
Tonic vettä

Mittaa Kahlúa ja kahvi korkeaan lasiin, joka on täytetty jäillä. Täytä lasi tonicilla ja koristele sitruunan kuorella.

 

Kahlua Ginger -cocktail

Kahlúa Ginger Ale

4 cl Kahlúa
12 cl Ginger Ale

Täytä korkea lasi jäillä. Mittaa lasiin Kahlúa ja täytä se sitten Ginger Alella. Koristele appelsiiniviipaleella.

Kahlúa

Kahlúa on maailman myydyin kahvilikööri ja maailman viidenneksi suurin liköörituotemerkki. Kahlúa syntyy huolella valmistettavasta kahvin, kinuskin, vaniljan ja rommin sekoituksesta. Sen valmistukseen kelpuutetaan ainoastaan hienoimmat Arabica-kahvipavut Veracruz-vuoriston alueelta. Vastapaahdettu kahvi sekoitetaan muiden raaka-aineiden kanssa ja lopulta tuloksena on pehmeä ja tasapainoinen maku, josta Kahlúa on maailmanlaajuisesti tunnettu.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!