Jacob's Creek Double Barrel - ainutlaatuisen viinin tarina

Jacob's Creek Double Barrel - viskitynnyrikypsytetty viini
23.02.2018

Jacob's Creek Double Barrel on ainutlaatuinen viini, joka viinitynnyrikypsytyksen jälkeen viimeistellään viskitynnyreissä. Tämä harvinaislaatuinen viini sai alkunsa Suomen tunnetuimman australialaisviinimerkin Jacob's Creekin viinintekijätiimin huikeasta ideasta ja vuosien kokeiluista. Työ ei ollut turhaa, nimittäin nyt tämä upea viinisarja on sulattanut maailmalla kuluttajien sydämet. Myös Suomessa viinisarja on saavuttanut huikean suosion. Eikä ihme - kyseessä on ainutlaatuinen viini-innovaatio.

Mistä tämä kaikki sai sitten alkunsa?

Uusi, ainutlaatuinen viinisarja, jonka viinit on viimeistelty viskitynnyreissä

Jacob's Creekin viinitalo juontaa juurensa aina vuoteen 1847, jolloin Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon Jacob’s Creek -nimisen joen uomaan. Viinitalo on tätä nykyä yksi maailman tunnetuimmista ja sen viinejä nautitaan joka päivä yli miljoona lasillista.

Syvällä Jacob's Creek -viinitalon kulttuurissa on jatkuva kehittyminen ja uusien viini-ideoiden luominen. Viinitalon viinintekijät kävivät läpi useita erilaisia tynnyreitä, ja pitkän prosessin lopputuloksena huomasivat, että vanhat viskitynnyrit tuovat viinille aivan erityislaatuisia piirteitä.

Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinejä kypsytetään kahdessa erilaisessa tynnyrissä. Tästä viinisarjan nimi, Double Barrel, saakin nimensä. Ensin viini kypsytetään perinteisissä viinitynnyreissä, jonka jälkeen ne vielä viimeistellään viskitynnyreissä.

Viinintekijät huomasivat kokeilujensa aikana viskitynnyreiden tuovan viiniin täysin uudenlaista moniuloitteisuutta ja rakennetta.

"Huomasimme, että viskitynnyriviimeistely tuo viiniin aiempaa enemmän ulottuvuuksia sekä pehmeämmän rakenteen. Ero on huomattava näiden viskitynnyreiviimeisteltyjen ja ainoastaan perinteisissä viinitynnyreissä kypsytettyjen viinien välillä," kertoo Bernard Hicken, Jacob's Creekin sittemmin eläkkeelle jäänyt pääviinintekijä.

Näin Jacob's Creek Double Barrel -viinit valmistetaan

Jacob's Creek Double Barrel -viinien pohjana käytetään erittäin laadukkaita Shiraz ja Cabernet Sauvignon -viinejä, jotka ovat saaneet maailmankuululta viinikriitikolta, James Hallidaylta, jopa 93 ja 94 pistettä. Nämä pistemäärät vievät viinit maailman parhaiden viinien joukkoon.

Jacob's Creek Double Barrel Barossa Shiraz viimeistellään skottilaisissa viskitynnyreissä, kun taas Jacob's Creek Coonawarra Cabernet Sauvignon saa viimeistelynsä irlantilaisissa viskitynnyreissä.

"Jokainen tynnyri tuo viiniin erilaisia elementtejä, jonka vuoksi meillä kesti hyvin kauan ymmärtää eri tynnyreiden vaikutus eri viineihin ja saada aikaan lopputulos, joka on täydellisen tasapainoinen kokonaisuus," Bernard Hickin selittää.

"Aloitimme työn erittäin laadukkailla barossalaisilla ja coonawarralaisilla rypäleillä, joista valmistimme korkealaatuista punaviiniä. Tämän jälkeen kypsytimme viinejä perinteisissä ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, ennen kuin viimeistelimme 100 % viineistä viskitynnyreissä."

Jacob's Creek Double Barrel -viinisarjan kehittäminen on ollut monimutkainen projekti, joka on kestänyt vuosia.

"Olemme todella ylpeitä, kun saamme esitellä näin ainutlaatuisen viinisarjan koko maailman viininystäville," Bernard Hickin sanoo.

Jacob's Creek Double Barrel - erinomainen ruokaviini, joka maistuu myös sellaisenaan

Jacob's Creek Double Barrel -viinit ovat erinomaisia viinejä maisteltavaksi ja nautittavaksi sellaisenaan, mutta toimivat todella hyvänä parina myös erilaisten ruokien kumppanina.

Katso julkkiskokki Tom Kimen suunnittelema menu Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -viinille tästä linkistä.

Katso myös australialaistähti Chris Hemsworthin tähdittämä Jacob's Creek Double Barrel -viinin tarina videon muodossa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!