Perrier-Jouët Grand Brut Vuoden Samppanja -hopeamitalisti

Perrier-Jouët Grand Brut on Vuoden Samppanja 2023 -hopeamitalisti.
08.04.2023

Viinilehti on jälleen valinnut vuoden samppanjat. Tänä vuonna hopealle ylsi Juomavinkin Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja.

Kilpailussa Viinilehden raati maistaa ja arvioi samppanjat sokkona useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella loppukilpailuun valittiin 19 samppanjaa. Kärkikolmikko valittiin mahdollisimman objektiivisesti finaalipöydän sokkomaistossa.

Voidaankin sanoa, että Vuoden Samppanja -mitali kertoo, että valitessasi sellaisella varustetun pullon, kyseessä on erittäin hyväksi arvoitu viini omassa kategoriassaan.

Viinilehden Vuoden kuohuviinin ja Vuoden samppanjan valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona lähes 250 kilpailuun ilmoitettua Alkon vakio- ja tilausvalikoiman samppanjaa ja kuohuviiniä. Kilpailuun ilmoitettujen samppanjoiden hinta sai olla enintään 60 euroa. 

Viinilehti luonnehtii Perrier-Jouët Grand Brut'ta näin:

"Leveän hedelmäinen, hennon paahteinen ja kermainen tuoksu saa monipuolisuutta lisäksi mantelin, keksin ja paahtoleivän aromeista. Siinä on myös sitrushedelmiä ja kukkaisuutta. Keskitäyteläinen maku on kuiva, reilun hedelmäinen ja toistaa tuoksun aromeja. Viinissä on lisäksi pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta. Pienet, pehmeät kuplat ja niiden korostama sitruksinen hapokkuus tuovat suutuntumaan eloisuutta. Kokonaisuus jättää harmonisen ja tyylikkään jälkivaikutelman, joka viipyy suussa pitkään sekä nostaa miellyttävästi veden kielelle."

Historiallinen samppanjatalo kukoistaa tänäkin päivänä

Perrier-Jouët-samppanjatalo perustettiin vuonna 1811 Champagnen maakunnan sydämessä, Épernayssa. Tilan Pierre-Nicolas Perrier ja hänen vaimonsa Adèle Jouët loivat uuden samppanjan, jonka keveys ja raikkaus hurmasivat nopeasti samppanjan ystävät. Legenda jopa kertoo, että ranskalainen näyttelijätär Sarah Bernhard kylpi Perrier-Jouëtin kellareissa syntyneessä samppanjassa.

Tänä päivänä Perrier-Jouët Grand Brut sekoitetaan yli 300:sta Champagnen maakunnan parhaiden viinitilojen viinistä. Valmistuksesta vastaa Perrier-Jouët’n järjestyksessään kahdeksas ja kaikkien aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari Séverine Frerson. Hänen käsissään syntyy samppanja, joka on valmistettu perinteitä noudattaen Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay -lajikkeista.

Tutustu Perrier-Jouët’n maailmaan Helsingissä

Perrier-Jouët-samppanjataloon ja sen tunnettuihin Belle Epoque -samppanjoihin pääsee tänä keväänä tutustumaan Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla, kun kellarimestari Frerson saapuu vieraaksi Grand Champagne -tapahtumaan Vanhalle Ylioppilastalolle 11.5.2023. 

Grand Champagne -tapahtumat sivut

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!