Uudenvuoden Kahlúa cocktailit valmistuvat kotioloissa!

Uudenvuoden Kahlúa cocktailit valmistuvat kotioloissa!
17.12.2020

Mietitkö vielä, kuinka valmistaa uudenvuoden cocktailit kotona? Oli illan kaava sitten rento tai juhlava, Kahlúan avulla tuot siihen ripauksen hauskuutta! Katso ohjeet ja vinkit cocktailien valmistukseen pienelle sekä isommalle seurueelle.

Espresso Martini hurmaa vaativammankin vieraan

Juhlista vuoden vaihtumista kaikkiin tilanteisiin sopivalla Espresso Martinilla. Yksittäisen cocktailin valmistamisesta saa hauskan ohjelmanumeron järjestämällä vieraiden kesken ravistuskisan runsaimman vaahdon saavuttamiseksi.

Espresso Martini

2 cl Kahlúa
2 cl Vodka
2 cl Espresso
Koristeeksi: kahvipapuja

Valmista espresso ja anna sen jäähtyä.
Mittaa raaka-aineet shakeriin tai shaker -malliseen juomapulloon.
Lisää runsaasti jäitä ja ravista juoma kylmäksi.
Siivilöi juoma jalalliseen tai jalattomaan lasiin, ilman jäitä.
Viimeistele cocktail lisäämällä koristeeksi kolme kahvipapua.

Vinkki: mikäli kuulut valtaväestöön ja keittiösi ei ole varustettu espressokoneella, etkä sortunut hankkimaan kapselikahvinkeitintä niiden ollessa muodissa muutama vuosi takaperin, niin hyödynnä espresson valmistuksessa ruokakaupasta löytyviä pikakahveja!

Uudenvuoden Kahlúa cocktailit valmistuvat kotioloissa!

Aloita lähtölaskenta keskiyöhön Cold Brew Tonic tai Cold Brew Sooda cocktaililla!

Kahvin käyttö cocktaileissa on monipuolistunut ja Cold Brew, eli kylmäuutettu kahvi on kahvimaailman viimeisin trendi. Cold Brew valmistuu vaivatta kotona, sillä sen valmistamiseen tarvitaan vain suodatinkahvia ja vettä. Pidennä Kahlúa ja Cold Brew cocktail lisäämällä siihen joko Tonic- tai soodavettä. Tämä raikas cocktail sopii tarjoiltavaksi sekä yksittäisenä juomana mutta mukaantuu myös isommalle seurueelle booliksi.

Kahlúa Cold Brew Tonic

4 cl Kahlúa
2 cl Cold Brew
n. 12 cl Tonic -vettä
Koristeeksi: sitruunaviipale

Valmista ensin Cold Brew ennakkoon alta löytyvien ohjeiden mukaisesti.
Lisää jäillä täytettyyn korkeaan lasiin ensin Kahlúa, Cold Brew ja pidennä juoma Tonic -vedellä.
Viimeiste cocktail lisäämällä sitruunaviipale koristeeksi.

Kahlúa Cold Brew Sooda

6 cl Kahlúa
6 cl Cold Brew
n. 14 cl soodavettä
Koristeeksi: sitruunaviipale

Valmista ensin Cold Brew ennakkoon alta löytyvien ohjeiden mukaisesti.
Lisää jäillä täytettyyn lasiin ensin Kahlúa, Cold Brew ja pidennä juoma soodavedellä.
Viimeistele cocktail lisäämällä sitruunaviipale koristeeksi.

Vinkki: Soodavesi on puhdasta vettä, johon on lisätty hiilihappoa!
Valitse kaupasta ostoskoriin siis hiilihapollista lähdevettä tai mikäli keittiöstäsi löytyy hiilihapotuslaite, valmista tätä itse.

Cold Brew:n valmistusohje:
120 g suodatinjauhatuskahvia
1 l kylmää vettä
Astia

Mittaa kahvi ja vesi astiaan.
Sekoita ainekset huolellisesti, ettei seokseen jää ilmakuplia.
Sulje astia kannella tai kelmulla uuttumisen ajaksi.
Jätä seos uuttuumaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
Kun kahvi on uuttunut, purut suodatetaan pois ja kahvi on valmista.
Käytä kahvia cocktailien ainesosana tai nauti sitä tavallisen kahvin tapaan.

Vinkki: Veden ja kahvin suhde pysyy aina samana, esim 60g kahvia ja 1/2 litraa vettä.
Voit siis oman tarpeen mukaan valmistaa pienemmän tai suuremman määrän kerralla.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Laske ennakkoon tarvittava raaka-aineiden määrä kertomalla kunkin cocktailin ainesosan cl -määrä tarjoiltavien annosten määrän kanssa. Näin saat riittoarvon tarvitsemiesi raaka-aineiden kokonaismäärästä, eikä mikään pääse loppumaan kesken juhlinnan.

Kahlúa 50 cl = n. 12kpl 4 cl annosta
Tonic -vesi 1,5 l = n. 12kpl 12 cl annosta
Soodavesi 1,5 l = n. 10kpl 14 cl annosta

Mikäli valmistat boolin, niin pohjan voit tehdä valmiiksi jo ennen vieraiden saapumista. Lisää kuitenkin hiilihapolliset raaka-aineet, koristeet ja jäät vasta juuri ennen tarjoilua.

Kippis menneelle vuodelle!

Virittäydy juhlatunnelmaan laittamalla Spotify musiikkipalvelusta menneiden vuosien soittolistat pyörimään! Valmiiksi luotuun soittolistaan pääset klikkaamalla tästä linkistä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!