Vinkit kuumiin drinkkeihin

Kahluan kuumien drinkkien nauttiminen ulkona lumihangessa.
19.01.2022

Helpot kuumat drinkit

Mikäpä olisi mukavampaa reippaan pakkaspäivän jälkeen kuin istua takkatulen loimussa ja kädessä suloisesti lämmittävä kuuma drinkki? Mutta mitä lasiin laittaisi ja mitä kuumien drinkkien valmistuksessa kannattaa muistaa?

Klassikot kuten minttukaakao, rommitoti sekä kahvipohjaiset kuumat juomat ovat varma valinta, josta kertoo niiden säilyminen suosikkeina vuodesta toiseen. Kahvin lisäksi upeita kuumia drinkkejä syntyy teestä, kaakaosta, viinistä, kuumasta vedestä ja erilaisista mehuista. Paitsi mukava lämmittäjä, kuuma juoma on myös mainio aterian päätös after dinner -drinkkinä.

Ei ole yhdentekevää mitä alkoholia kuumassa drinkissä käyttää: mitä laadukkaampi alkoholi, sitä laadukkaampi on drinkkikin. Valitse siis kuumaan drinkkiisi laadukas alkoholi. Laadukkaita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kahviliköörien klassikko Kahlúa, piparmintunmakuiset liköörit sekä tummat alkoholit kuten irlantilaiset viskit ja kuubalainen rommi."

Mitä huomioida kuumaa drinkkiä valmistettaessa?

Moni kuuma drinkki on helppo valmistaa, mutta niitä valmistettaessa kannattaa muistaa muutama perusvinkki.

  1. Valitse oikea lasi ja lämmitä se. Juoma pysyy lämpimänä pidempään, kun lämmität lasin, jossa kuuman drinkin tarjoat. Se käy helposti huuhtelemalla lasi kuumalla vedellä. Korvallisesta mukista voi hyvin tarjota kuumia drinkkejä, mutta jalallisessa lasissa esimerkiksi Irish Coffee säilyy pidempään kuumana. 
  2. Vatkaa kerma kevyesti. Kuuman drinkin pinnalle tuleva vatkattu kerma vatkataan kevyesti ja valutetaan lusikan kautta drinkin pinnalle. Jos kerman vatkaa liian paksuksi, ei juoman nauttiminen läpi kerman onnistu. 
  3. Älä sekoita kylmää ja kuumaa. Ota alkoholi hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mikäli alkoholi on jääkaappikylmää ja muu neste kuumaa syntyy lämpötilaero, joka voi juoksuttaa liköörin.
  4. Käytä tuoretta ja hyvää kahvia. Kahvipohjaisten drinkkien makuun saat syvyyttä käyttämällä tuoretta kahvia ja suodatinkahvin sijaan espressoa. 
  5. Kun kuuma drinkki rakennetaan, on turha laittaa lasiin lusikkaa tai pilliä. Rakennettua drinkkiä ei ole tarkoitus sekoittaa. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!