Ruokasuositukset Nauta Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Tapas ja antipasti
Rypäle
Graciano, Tempranillo
Väri
Kirsikanpunainen
Tuoksu
Pehmeä, vaniljainen, mausteinen, kookoksinen, punahedelmäinen, kirsikkainen, luumuinen
Maku
Keskitäyteläinen, pehmeä, vaniljainen, kookoksinen, mausteinen, intensiivinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Espanja
Alue
D.O. Rioja
Tuottaja
Pernod Ricard Winemakers Spain
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
D.O. Rioja
EAN
8410302003029
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Mazuelo

Azpilicueta-viinitilan perusti espanjalaisherra Félix Azpilicueta jo vuonna 1881. Félix oli pioneeri Riojan alueella Pohjois-Espanjassa, josta sittemmin on kehittynyt yksi Espanjan kenties tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinialueista. Ensimmäiset Tempranillo -rypäleen viiniköynnökset Félix istutti Fuenmayoriin Rioja Altan alueelle. Hän tuli jo omana aikanaan tunnetuksi Riojan alueelle hyvin tyypillisen rypälesekoituksen - Tempranillo, Graciano ja Mazuelo - punaviinisekoituksen kehittäjänä, joka kuvastaa hänen luonteenpiirteitään: täyteläisen vahva persoonallisuus ja siihen sovitettu pirteä hedelmäisyys ovat tunnusomaisia kyseiselle rypälesekoitteelle. Azpilicueta Crianza on täydellinen malliesimerkki tästä kolmen punaviinirypäleen sekoituksesta, josta alun alkaen koko Azpilicuetan viinituotanto tuli tunnetuksi. Nykyään Azpilicueta -viinit valmistetaan Campo Viejon viinitilalla, joka on yksi Riojan alueen moderneimmista ja palkituimmista viinitiloista.

Viini lepää noin 12 kuukauden ajan ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyrikypsytyksen ansiosta Azpilicueta Crianza on intensiivinen ja harmoninen punaviini, jossa paahdetun puun ja pehmeän vaniljan, kookoksen ja mausteiden aromit leikkivät sopusoinnussa keskenään.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!