Campo Viejo Winemakers´ Blend
Rioja, Espanja

Campo Viejo Winemakers´ Blend

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Grilliruoka Nauta Pataruoat Tapas ja antipasti
Rypäle
Bobal, Grenache, Tempranillo
Väri
Purppuranpunainen
Tuoksu
Punaisia marjoja, kirsikkaa, luumua, mustikkaa, pehmeää paahteisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, pehmeä, punaisia marjoja, hennon paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Espanja
Alue
Rioja
Tuottaja
Campo Viejo Wines
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOCa Rioja
Hintaryhmä
11,00
EAN
8410302983314
SKU
606213
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 3,8 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Tempranillo 66%, Garnacha 17%, Bobal 17%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viininviljely ja valmistus

Campo Viejo Winemakers´ Blend on kolmen voimanaisen taidonnäyte. Tämä pehmeä, elegantti punaviini on Campo Viejon viinintekijöiden Elena Adellin, Elena Suárezin ja Irene Pérezin yhteistyön tulos. Nämä kolme upeaa naista yhdistivät voimansa, ja antoivat viinille jokainen oman arvokkaan osaamisensa ja panoksensa. Irenen tieteellinen ymmärrys ja Elenan moderni lähestymistapa viinintekemiseen, sekä pääviinintekijä Elena Adellin vankka kokemus, tietotaito ja intohimo intensiivisiä ja elegantteja viinejä kohtaan ovat erinomainen lähtökohta tälle upealle viinille.

Tämän mielenkiintoisen viinintekijätrion erinomaisen yhteistyön lisäksi rypäleet valikoitiin tarkkaan vanhimmista Campo Viejon tilan köynnöksistä, mutta itse viini haluttiin tarkoituksella pitää nuorena ja eloisana välttäen liiallista tammikypsytystä. Viini käytettiin ruostumattomissa terästankeissa, ja viimeisteltiin lopuksi hyvin lyhyellä kosketuksella tammeen. Lopputuloksena on hyvin pehmeä, silkkinen kolmen rypäleen sekoitus.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viinissä on tyylikästä kompleksisuutta ja mausteisuutta siten, että se soveltuu monipuolisesti erilaisten liha- ja grilliruokien sekä tapasten kanssa nautittavaksi, mutta samanaikaisesti se on helposti lähestyttävä ja nautinnollinen seurusteluviini.

Tämä viini suositellaan nautittavaksi nuorena, mutta kypsyy kellarissa muutaman vuoden ajan. Ideaali tarjoilulämpötila on 16-18 astetta.

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejon perustivat kaksi kokenutta Riojalaista viinintekijää, José Ortigüela ja Bernardo Beristain vuonna 1959. Silloinen uusi viininvalmistamo nousi Riojan pääkaupunkiin Logronoon -60 luvun lopulla, ollen koko alueen innovaattori ja edelläkävijä, tuoden modernit tekniikat ja tiukat laatuvalvonnat viinintekoon ja sen kontrollointiin. Campo Viejon viineistä tuli nopeasti Espanjan myydyimpiä laatuviinejä. Vienti aloitettiin 70 -luvun puolivälissä ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitti kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Bodegas Campo Viejo toimii syvästä rakkaudesta ja kunnioituksesta luontoa sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Rioja Altan, Rioja Bajan ja Rioja Alavesan -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on luoda parhaat mahdolliset Rioja-viinin valmistusmenetelmät ja innovoida niitä jatkuvasti mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Bodegas Campo Viejo valmistaa myös cava kuohuviinejä Penedeksen alueella. Yhtiö on sitoutunut kestävän kehityksen rakentamiseen ja vaalimiseen, ja näin ollen säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavat uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa. Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva viinin valmistamo on yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja viinitarhat sijaitsevat viinitilan läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Viinien modernista ja raikkaasta tyylistä vastaavat kolmen dynaamisen naisen tiimi. Pääviinintekijänä toimii perustajan tyttärentytär Elena Adell ja hänen kanssaan työskentelevät Clara Canals sekä Irene Pérez Gutiérrez.

www.campoviejo.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!