Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style -punaviini.
Chile

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
13,28 €
Ruokasuositukset Itämainen ruoka Kana, Kalkkuna Porsas Seurustelu Tulinen
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah/Shiraz
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniinen, mustikkainen, karhunvatukkainen, kevyen vaniljainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi Sopii vegaaneille
SKU
606215
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Sokeripitoisuus 16,6 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Cabernet Sauvignon 65 %, Carmenere 20 %, Syrah 15 %
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Tyylikäs viini palkitulta viinibrändiltä

Pehmeä ja hedelmäinen Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style edustaa hieman makeampaa punaviinityyliä ja nimi "Appassimento Style" viittaakin italialaiseen menetelmään, jossa viininvalmistuksessa käytetään kuivattuja rypäleitä, Sokeria viinissä on 17 g/l ja kaikkien Castillo de Molina -viinien tapaan se on Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioitu ja vegaaneille sopiva.

Viini on saatavana nyt Alkoissa tyylikkäässä ja vastuullisesti valmistetussa lahjakassissa jouluksi 2023. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style sopii erityisen hyvin tuliselle ja/tai itämaiselle ruoalle, kanalle tai sellaisenaan seurustelujuomaksi.

Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 17-18 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-5 vuotta.

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Video: Viña San Pedron biokaasulaitos

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!