Alkoholiton versio klassikko Bellinistä
Bellintea on alkoholiton drinkki. Se on mocktail-versio klassisesta Bellini-cocktailista. Se valmistetaan alkoholittomasta kuohuviinistä ja tee-persikkapyreestä. Tämän mocktailin valmistus vaatii vähän vaivaa, mutta maku on sen väärti. Onhan juhlissa huomaavaista muistaa laadukkailla drinkeillä myös heidät, jotka eivät halua nauttia alkoholia.
Ainesosat
40 ml | Tee-persikkapyre* | |
120 ml | Alkoholiton Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviini | |
Sitruuna, eteeristä öljyä tai persikkalohko | ||
Tee-persikkapyreeseen: | ||
Säilykepersikoita | ||
Kylmäuutettua Keisarin Morsian -teetä | ||
Sokerisiirappia tai säilykepersikoiden siirappinen mehu | ||
Ohje
- Aloita jo edellisenä päivänä valmistamalla kylmäuutettu Keisarin Morsian tee: mittaa yksi ruokalusikallinen Keisarin Morsian Teetä per 100 ml vettä suljettavaan astiaan. Anna teen uuttua jääkaapissa yön yli. Siivilöi tee huolella.
- Valmista tee-persikkapyree: mittaa blenderiin neljä säilykepersikan puolikasta, 1 dl kylmäuutettua teetä ja 0,5 dl sokerisiirapia tai säilykepersikoiden siirappia. Sekoita puolilla tehoilla tasaiseksi pyreeksi.
- Viilennä kaikki raaka-aineet ennen tarjoilua.
- Mittaa pyre ja noin puolet tarvittavasta alkoholittomasta kuohuviinistä hämmennyslasiin tai muuhun astiaan.
- Lisää jäät ja hämmennä hennosti, jotta raaka-aineet sekoittuvat, viilenevät ja kovimmat kuohut rauhoittuvat.
- Siivilöi tarjoilulasiin ja kaada päälle loputkin kuohuviinistä.
- Koriste ei ole tarpeellinen, mutta päälle voi puristaa sitruunanmehua, eteerisiä öljyjä tai leikata lohkon persikkaa.
Resepti ja kuva: @kotibaari, Mika Koivula