Bellini

Seurustelu
Bellini - Cocktail Campo Viejo Cava Brut Reserva

Bellini on legenda kuohuviinidrinkkien joukossa ja se sopii loistavasti paitsi kaikkiin juhlatilaisuuksiin myös etkoille tai vaikkapa brunssille. 

Bellini kuohuviinistä ja persikkapyreestä

Bellini-kuohuviinidrinkin kehitti venetsialaisessa Harryn baarissa vuonna 1948 Giuseppi Cipriani. Inspiraation drinkkiin hän sai tarinan mukaan 1400-luvun venetsialaisesta taidemaalari Giovanni Bellinistä. Tiesitkö muuten, että vuonna 1931 avattu Harryn baari on kuuluisa muustakin kuin alkuperäisestä Bellinin reseptistä? Nimittäin kerrotaan, että sekä Ernest Hemingway että Orson Wells -vainaat siellä kummittelevat. Parhaan Bellinin sekoitat aina tuoreesta persikkapureesta ja kuohuviinistä, kuten Giuseppi aikoinaan.

  Aineosat Belliini-drinkkiin

  4–6  cl Persikkapyre*
  10 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva

  Ohje Bellini-drinkkiin

  1. Kaada viilennetty Campo Viejo Cava Brut Reserva viinilasiin.
  2. Lisää persikkapyre ja sekoita kevyesti juoma sekaisin.
  3. Persikkapyre säilykepersikoista: 1 prk säilykepersikkaa. Soseuta säilykepersikat sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vähän säilykepersikan lientä, jotta massasta tulee hieman juoksevampaa. Viilennä pyre ennen käyttöä.
  4. Persikkapyre tuoreista persikoista: 5 kpl tuoretta periskkaa, n. 0,5 dl vettä ja 1 rkl sokeria. Kuori ja poista kivet persikoista. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja lisää hieman vettä ja sokeria jotta massata tulee juoksevampaa. Viilennä pyre ennen käyttöä.

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa Juomavinkin uutiskirje!