Bellini

Seurustelu
Bellini - Cocktail Zonin Prosecco Brut

Harryn baari Venetsiassa on kuuluisa muustakin kuin Bellinin alkuperäisestä reseptistä. Tämä kuuluisa paikka avattiin vuonna 1931 ja siellä on raportoitu sekä Ernest Hemingwayn että Orson Wellsin kummittelevan. 1948 Giuseppi Cipriani kehitti Bellinin, joka sai inspiraationsa tietojen mukaan 1400-luvun venetsialaisesta taidemaalari Giovanni Bellinistä. Sekoittamallla tuoretta (valkoista) persikkapuretta ja Proseccoa Giuseppi loi legendan. Bellini sopii loistavasti kaikkiin juhlatilaisuuksiin!

Aineosat

4–6  cl Persikkapyre*
10 cl Zonin Prosecco Brut

Ohje

  1. Kaada viilennetty Zonin Prosecco viinilasiin.
  2. Lisää persikkapyre ja sekoita kevyesti juoma sekaisin.
  3. Persikkapyre säilykepersikoista: 1 prk säilykepersikkaa. Soseuta säilykepersikat sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vähän säilykepersikan lientä, jotta massasta tulee hieman juoksevampaa. Viilennä pyre ennen käyttöä.
  4. Persikkapyre tuoreista persikoista: 5 kpl tuoretta periskkaa, n. 0,5 dl vettä ja 1 rkl sokeria. Kuori ja poista kivet persikoista. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja lisää hieman vettä ja sokeria jotta massata tulee juoksevampaa. Viilennä pyre ennen käyttöä.

Kuva: Sari Spåra, Sweet Food O’Mine

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!