Full Moon Punch -booli

Jälkiruoka Seurustelu
Kahlúa Cold Brew -booli.

Halloween juhlien booli

Kahlúa Full Moon Punch -booli on täydellinen halloween-juhlien booli. Kun teet kylmäuutetun kahvin jo edellisenä päivänä, on booli helppo ja nopea valmistaa juuri ennen tarjoilua. Boolia valmistuu 2 litraa eli n. 12 annosta. Jos haluat valmistaa boolia eri määrän, lisää tai vähennä kaikkia ainesosia samassa suhteessa.

Ainesosat

1 plo Kahlúa
1,5 L Kylmäuutettu kahvi
2 Sitruuna
  Mintun lehtiä

 

Ohje

 

  1. Valmista kylmäuutettu kahvi käyttämällä n. 120 g suodatinjauhatuskahvia ja 1 litraa vettä.
  2. Mittaa kahvi ja vesi haudutusastiaan. Sekoita ainekset huolellisesti, ettei seokseen jää ilmakuplia. Sulje astia kannella tai kelmulla uuttumisen ajaksi. Jätä seos uuttumaan jääkaappiin vähintään 12 tunniksi (voi uuttua pidempäänkin). Kun kahvi on uuttunut, suodata purut pois.
  3. Sekoita kaikki ainesosat isoon kulhoon ja lisää runsaasti jäitä juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunakiekoilla ja mintun lehdillä.

Vinkki: Kylmäuutettu kahvi valmistetaan kaikessa rauhassa ja ajan kanssa. Mittaa astiaan kahvipurut (suodatinkahvia) ja kylmää vettä. 120 g kahvipuruja yhtä vesilitraa kohti. Anna hautua yön yli, vähintään 8 tuntia. Syvemmän maun saat uuttamalla kahvia 10–16 tuntia. Siivilöi kahvi suodatinpaperin läpi tai erittäin tiheäreikäisen siivilän läpi. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!