Ghost Punch -booli

Seurustelu
Ghost-punch booli ja Kahluapullo

Kahlúa Ghost Punch on helppo, herkullinen ja tyylikäs booli halloween-juhliin. Näin valmistat suurelle seurueelle boolin.

Aineosat

1 plo Kahlúa
5 dl Kylmäuutettu kahvi
1,5 L Sooda
  Jäitä
2 Sitruuna tai appelsiini

Ohje

  1. Valmista kylmäuutettu kahvi käyttämällä n. 120 g suodatinjauhatuskahvia ja 1 litraa vettä.
  2. Mittaa kahvi ja vesi haudutusastiaan. Sekoita ainekset huolellisesti, ettei seokseen jää ilmakuplia. Sulje astia kannella tai kelmulla uuttumisen ajaksi. Jätä seos uuttumaan jääkaappiin vähintään 12 tunniksi ja kun kahvi on uuttunut, suodata purut pois.
  3. Sekoita kaikki ainesosat isoon kulhoon ja lisää runsaasti jäitä juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruuna- tai appelsiinikiekoilla.

Boolia valmistuu 2,5 litraa eli n. 12 annosta. Jos haluat valmistaa boolia eri määrän, lisää tai vähennä kaikkia ainesosia samassa suhteessa.

Vinkki 1: Valmista kylmäuutettu kahvi käyttämällä n. 120 g suodatinjauhatus kahvia ja 1 litraa vettä. Mittaa kahvi ja vesi haudutusastiaan ja sekoita ainekset huolellisesti, ettei seokseen jää ilmakuplia. Sulje astia kannella tai kelmulla uuttumisen ajaksi ja jätä seos uuttumaan jääkaappiin vähintään 12 tunniksi. Kun kahvi on uuttunut, suodata purut pois.

Vinkki 2: Soodavesi on puhdasta vettä, johon on lisätty hiilihappoa!
Valitse kaupasta ostoskoriin siis hiilihapollista lähdevettä tai mikäli keittiöstäsi löytyy hiilihapotuslaite, valmista tätä itse.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!