Viskidrinkkien klassikko
Etsitkö klassisen Whiskey Sourin ohjetta? Drinkin ainesosat ovat amerikkalainen viski eli whiskey tai bourbon, sokerisiirappi, sitruunamehu ja kananmunan valkuainen, joka tekee drinkistä pehmeän ja silkkisen sekä antaa sille mukavaa paksuutta. Drinkki tehdään ravistamalla ja tarjoillaan yleensä "on the rocks" eli jäillä vanhanaikaisessa lasissa. Drinkki koristellaan kirsikalla ja sitruunalohkolla.
Aineosat
45 ml | Amerikkalaista viskiä |
25 ml | Tuorepuristettu sitruunamehu |
20 ml | Sokerisiirappi |
20 ml | Kananmunan valkuainen |
Kirsikka |
Ohje
-
Kaada kaikki aineisosat shakeriin ja ravista noin puoli minuuttia ensin ilman jäitä.
-
Lisää jäät ja jatka ravistamista, kunnes kananmunan valkuaisesta irtoaa vaahtoa.
-
Suodata juoma vanhanaikaiseen, jäillä täytettyyn, lasiin.
-
Koristele kirsikalla ( ja sitruunalohkolla).
Miten Whiskey Sour on syntynyt
Whiskey Sourin kehittäjää ei tunneta, mutta itse ohje ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1862 "Jerry Thomas Bartenders Guidessa". Drinkin voi tehdä myös ilman kananmunaa, mutta jos haluat maistaa alkuperäisen Whiskey Sourin pieni vaivannäkö palkitaan drinkin maussa.