Mojito

Aperitiivi Seurustelu
Mojito Havana

Mojito valmistetaan kuubalaisesta vaaleasta rommista, ruokokidesokerista, limemehusta, tuoreesta mintusta ja soodavedestä. Tällä reseptillä onnistut. 

Mojitoon tarvitset:

5 cl kuubalaista vaaleaa rommia
2 tl vaaleaa ruokokidesokeria
2,5 cl tuorepuristettua limemehua
10-15 lehteä tuoretta minttua
soodavettä
jäitä
koristeeksi mintuntlehtiä

Mojiton valmistusohje:

  1. Mittaa tarjoilulasiin 2 tl ruokokidesokeria, 2,5 cl limemehua ja tilkka soodavettä. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
  2. Purista mintunlehtiä kevyesti käsiesi välissä ja lisää ne lasiin.
  3. Lisää 5 cl rommia ja täytä lasi jäillä. Yksi tai kaksi palaa ei riitä, koska ne eivät jaksa jäähdyttää juomaa ja lasiin tulee kaadettua liikaa soodavettä. Pyöräytä juomaa pitkävartisella lusikalla muutaman kerran, jotta jäät jäähdyttävät raaka-aineet.
  4. Täytä lasi soodavedellä ja nostele juoma lusikalla kevyesti sekaisin - älä vatkaa, jotta soodaveden kuplat eivät karkaa! Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limemehua.
  5. Koristele drinkki mintun tupsulla.

 

Vinkki! Jos haluat valmistaa juoman nopeammin tai teet useamman drinkin kerralla, voit käyttää sokerin tilalla sokerisiirappia, jota saa joko valmiina kaupasta tai helposti itse valmistamalla*. Jos käytät sokerisiirappia, yhdistä lasissa 1,5 cl siirappia, limemehu, minttu ja rommi. Etene sen jälkeen yllä olevan ohjeen mukaan.

Isolle porukalle voit valmistaa juoman myös kannussa!

*Sokerisiirappi

Yhdistä 1 osa sokeria ja 1 osa kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttuu täysin kirkkaaksi. Kaada puhtaaseen pulloon ja säilytä viileässä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!